ΒΡΩΣΙΜΑ ΚΟΛΑΖ

Η Καναδή food artist Lauren Purnell, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες με κολλάζ που φτιάχνει χρησιμοποιώντας τα υπολείμματα των φαγητών.

Στο πλαίσιο του κινήματος κατά της σπατάλης τροφών, αυτά τα νόστιμα, μικρά έργα βρώσιμης τέχνης λειτουργούν και ως υπενθύμιση, ότι δεν πρέπει να πετάμε φαγητό. Τέχνη με κοινωνικό μήνυμα λοιπόν από την Καναδή Purnell που φτιάχνει πιγκουίνους και πάντα από φλούδες μελιτζάνας, μαϊντανό για βλάστηση και λάχανο για πεταλούδες!

Η ιδέα γεννήθηκε όσο η Purnell ήταν φοιτήτρια στο κολέγιο όταν περίσσεψαν μακαρόνια στο πιάτο της και έφτιαξε ένα δέντρο. Έκτοτε, βέβαια έχει κάνει πολύ δρόμο και η τέχνη της εξελίχθηκε αρκετά όπως φαίνεται και από τις ενδεικτικές φωτογραφίες παρακάτω.

Σήμερα, που πιο έντονα από ποτέ, συζητείται η δωρεά των απώλητων τροφίμων αντί για την απόρριψή τους στις χωματερές, η ομορφιά των βρώσιμων υπολειμμάτων μπορεί να γίνει ένα ακόμη βήμα ευαισθητοποίησης του κοινού.

 

Περισσότερες εικόνες: Culinary Canvas

culinary-canvas-panda-fwx culinary-canvas-penguin-fwx culinary-canvas-picnic-fwx culinary-canvas-tree-frog-fwx tumblr_static_8u39dws5kr8cs00gokgs4848s