Κορμιά σε μέλι

Στο project που ολοκλήρωσε πρόσφατα με τίτλο “Preservation” (“Συντήρηση”), ο αμερικανός φωτογράφος Blake Little κάλυψε τα μοντέλα του με δεκάδες κιλά μέλι. Το χρυσαφένιο παχύρρευστο υγρό έκανε τα μοντέλα του να μοιάζουν αιώνια παγιδευμένα σε κεχριμπαρένια μεμβράνη. Το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό: πορτρέτα που στάζουν μέλι και τα γυμνά σώματα κλεισμένα σε ένα χρυσαφένιο κέλυφος.

Οι φωτογραφίες του Little παρουσιάζουν ποικιλία μοντέλων κάθε ηλικίας και σωματικού τύπου. Ο ίδιος λέει πως ο σκοπός του ήταν να απεικονίσει το σώμα ως γλυπτό, ανεξαρτήτως σχήματος, μεγέθους ή φόρμας. Πράγματι, τα μοντέλα μετατρέπονται σε τεράστια αγάλματα παγωμένα στο χωροχρόνο, θυμίζοντας έντονα Αρχαία Ελληνικά ή Ρωμαϊκά αγάλματα.

Επίσης, ο Little επισημαίνει ότι το μέλι έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιδιότητα να διαχέει χαρακτηριστικά καθιστώντας τα αντικείμενα μη αναγνωρίσιμα”

Ο τίτλος του εγχειρήματος “Συντήρηση” προέρχεται από την άποψη του Little ότι τα μοντέλα μοιάζουν να είναι παγιδευμένα σε κεχριμπάρι, ένα υλικό που διατηρεί οργανισμούς για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Για τις φωτογραφήσεις του ο Little λέει πως χρησιμοποίησε περίπου 900 βάζα δύο κιλών μέλι. Η έκθεση με τα έργα του θα φιλοξενείται στην γκαλερί Kopeikin στο Los Angeles από 7 Μαρτίου έως τις 18 Απριλίου.

Πηγή: Preservation Book