Μπουκιά και πορτρέτο!

Η Vela Burke, είναι γραφίστρια που ζει και εργάζεται στο Brooklyn. Στο Instagram όμως έγινε διάσημη όταν ξεκίνησε το #The100DayProject -μια πρόκληση 100 ημερών, για να ξεπεράσει όπως λέει η ίδια την ανάλυση που οδηγεί σε παράλυση: “Καθώς μαγείρευα, συνέβη κάτι. Είπα, αυτό είναι, θα κάνω τέχνη με αυτά τα συστατικά που έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή. Έπειτα από αυτό ξεκίνησα”

Συγκεκριμένα ήταν τον περασμένο Μάρτιο που η Vela άρχισε να φτιάχνει τα πορτρέτα της σε μέγεθος μπουκιάς, τα οποία φωτογραφίζει και αναρτά στον λογαριασμό της στο Instagram@brooklynblueday. Η πρόκληση ήταν να κάνει αναρτήσεις για 100 συνεχόμενες ημέρες, αλλά ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 100 ημερών. Όλα ξεκίνησαν με ένα μπλοκάκι, μολύβια, πένες και τις νερομπογιές της κόρης της κι ύστερα προστέθηκαν τα βρώσιμα υλικά που προέρχονται κάθε φορά από το γεύμα, σνακ ή ποτό που ετοιμάζει η ίδια: “Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω για την οικογένειά μου. Τους φροντίζω και τους κάνω ευτυχισμένους και επιπλέον μου αρέσει η καλλιτεχνική δημιουργία”, λέει. “Τα πορτρέτα σε μέγεθος μπουκιάς είναι η αποθέωση και των δύο”.

Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο project ενθάρρυνε την Vela και την οικογένειά της να βγουν από την άνεση της ρουτίνας στη διατροφή τους: “Αναγκάστηκα να ξεφύγω από τη φυσική μου τάση να φτιάχνω τα ίδια και τα ίδια. Έπρεπε να γίνω πιο περιπετειώδης στο φαγητό μου. Υπάρχουν φρούτα που δεν θα δοκίμαζα ποτέ και τα βρήκα υπέροχα. Η μαγειρική αποκτά νέα διάσταση όταν τα κρεμμυδάκια γίνονται πουκάμισα και o άνηθος θυμίζει μαλλιά!”

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά μερικά από τα έργα της Vela ή να την ακολουθήσετε στο Instagram για να μείνετε συντονισμένοι με τις δημιουργικές περιπλανήσεις της.

 

 

brooklynbluedayChampagne Mango brooklynbluedayRaspberries & Greek Yogurt. brooklynbluedayJam & Brie Ritz brooklynblueday BiteSizePortraits Strawberry Rhubarb Pie brooklynbluedayCinnamon Honey Roasted Chickpeas