Γεύση στον κύβο

Οι Ολλανδοί καλλιτέχνες Lernert και Sander έκοψαν 98 διαφορετικές ωμές τροφές σε ισάριθμους κύβους διάστασης 2.5 x 2.5 x 2.5 cm και δημιούργησαν μια εντυπωσιακή γεωμετρική σύνθεση. Το έργο ήταν μια ανάθεση της Ολλανδικής εφημερίδας de Volkskrant για ένα ειδικό αφιέρωμα στην φωτογραφία τροφίμων.

Οι δημιουργοί, Engelberts Lernert και Sander Plug σχολιάζοντας το έργο τους δήλωσαν: “Θέλαμε να φωτογραφήσουμε (τους κύβους) με γεωμετρικότητα γιατί μας αρέσει οτιδήποτε σε αυτή την προοπτική είναι εξίσου σημαντικό. Φωτογραφήσαμε τους κύβους σε γραμμική διάταξη, από μπροστά προς τα πίσω και συνθέσαμε τις γραμμές σε μια ολοκληρωμένη εικόνα”.

Για τη λήψη αυτή οι δύο εικαστικοί προσπάθησαν να μην χρησιμοποιήσουν το Photoshop και όλοι οι κύβοι είναι από πραγματικές τροφές, οι οποίες κόπηκαν με τρομερή ακρίβεια χάρη σε ειδικό εργαλείο που κατασκευάστηκε για αυτή την χρήση. Κάθε κύβος κόπηκε στη διάρκεια της πενθήμερης φωτογράφησης. “Με μια πιο προσεκτική ματιά, θα δείτε ότι δεν είναι τέλειοι κύβοι τελικά. Όλοι έχουν μικρές ατέλειες. Ωστόσο, οι τροφές δείχνουν θαυμάσιες διότι κόπηκαν δευτερόλεπτα πριν τη φωτογράφησή τους. Έτσι, οι κύβοι αποπνέουν φρεσκάδα”.