Χάρτες φτιαγμένοι από μέλισσες

Το κινέζικο μέλι μπορεί να έχει κακή φήμη, αλλά ο κινέζος καλλιτέχνης Ren Ri δημιούργησε τους πιο εντυπωσιακούς χάρτες από κηρήθρα στο πλαίσιο μιας σειράς γλυπτών με τίτλο “Yuansu I: Οι απαρχές της γεωμετρίας”.

Τα γλυπτά από κηρήθρα είναι καρπός του πάθους του Ri για τη μελισσοκομία, που χρονολογείται από το 2006. Σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, τα γλυπτά του αντανακλούν την αρμονία αλλά και την καταστροφή που μπορεί να επιφέρει η αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τη φύση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτα και θαυμάσια αποτελέσματα.

Ο μεγάλος χάρτης από κηρήθρα εκτέθηκε στην γκαλερί Pearl Lam του Hong Kong μαζί με άλλα έργα του Ren Pi, μια σειρά από απίθανα γλυπτά που δημιούργησε με τη χειραγώγηση της συμπεριφοράς των μελισσών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με περιγραφές του ίδιου, τοποθέτησε μια βασίλισσα μέλισσα στο κέντρο ενός κουτιού και άλλαζε τη θέση του κουτιού κάθε επτά ημέρες (παραπομπή στις επτά ημέρες της δημιουργίας). Οι εργάτριες μέλισσες έχτισαν λοιπόν με απόλυτα φυσικό τρόπο κυψέλες γύρω από τη βασίλισσα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εκπληκτικών ζωντανών δομών.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.pearllam.com/artist/ren-ri/