20.000 μέλισσες κυνηγούν αυτοκίνητο

Μια βασίλισσα μέλισσα παγιδεύτηκε στο πορτ μπαγκάζ ενός 4Χ4 Mitsubishi Outlander στην Βρετανία και το αφοσιωμένο μελίσσι της την κυνηγούσε για δύο ημέρες, πανικοβάλλοντας τον ιδιοκτήτη του ΙΧ!

Θυμάστε την ταινία “Η νύφη το έσκασε”; Φανταστείτε τη τώρα σε βερσιόν: “Η Βασίλισσα το έσκασε” με 20.000 μέλισσες να την κυνηγούν αλαφιασμένες. Αυτός ήταν ο λόγος που ο 41χρονος Tom Moses στη Νότια Ουαλία βρέθηκε να τρέχει με το αυτοκίνητό του για να αποφύγει ένα τεράστιο σμήνος μελισσών, την περασμένη Κυριακή. Τρομαγμένος σταμάτησε και ζήτησε τη συνδρομή ειδικών, καθώς δεν είχε αντιληφθεί ότι μια βασίλισσα είχε κρυφτεί στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Ο 48ωρος εφιάλτης για τον οδηγό έληξε με την παρέμβαση πέντε διαφορετικών μελισσοκόμων!

Το χρονικό της περιπετειώδους καταδίωξης καταγράφουν με χιούμορ οι Βρετανικές εφημερίδες: Ειδικοί rangers, μελισσοκόμοι και περαστικοί έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο οδηγό και αρχικά έπειτα από πολύωρες προσπάθειες να “πείσουν” τις μέλισσες να μετεγκατασταθούν σε ένα χάρτινο κουτί μαζί φυσικά με τη Βασίλισσά τους. Ωστόσο, ένα δυνατό φύσημα του αέρα έριξε κάτω το κουτί και χωρίς να γίνει αντιληπτό η Βασίλισσα επέστρεψε στην αγαπημένη της κρυψώνα.

Ο Roger Burns, συνταξιούχος γιατρός και μέλος των μελισσοκόμων του Pembrokeshire, που συμμετείχε στην επιχείρηση “απεγκλωβισμού” της βασίλισσας περιέγραψε τη διαδικασία σε δημοσιογράφο της Metro: “Πιστεύουμε ότι κάτι τραβούσε τη μέλισσα σε εκείνο το πορτμπαγκάζ (ίσως κάτι γλυκό) και πιθανότατα είχε βρει καταφύγιο σε κάποιο κενό ανάμεσα στους υαλοκαθαριστήρες ή σε κάποιο μεντεσέ. Ένα σμήνος περίπου 20.000 μελισσών την ακολουθούσε και καθόταν πάνω στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Έφερα ένα χαρτοκιβώτιο και με προσοχή έσπρωξα τις μέλισσες μέσα όσο μπορούσα πιο γρήγορα, καθώς ήξερα ότι είχα να αντιμετωπίσω ένα μεγάλο σμήνος στη μέση ενός δρόμου μεγάλης κυκλοφορίας. Για τον κόπο μου ανταμείφθηκα με 15-20 τσιμπήματα και μόλις τελείωσα άφησα το κουτί στην οροφή του αυτοκινήτου ώστε και οι υπόλοιπες 200-300 μέλισσες που είχαν μείνει στο πορτμπαγκάζ να μπουν στο κουτί. Όμως ο αέρας έριξε το κουτί και η βασίλισσα γύρισε πίσω στο αυτοκίνητο.
Δυστυχώς ήμουν καλεσμένος σε ένα δείπνο κι έτσι άφησα έναν άλλο μελισσοκόμο να προσέχει την υπόθεση. Όμως ο ιδιοκτήτης του οχήματος επέστρεψε κι έφυγε χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι η βασίλισσα ήταν ξανά στο πορτμπαγκάζ του. Νομίζω ότι πανικοβλήθηκε επειδή το σμήνος δεν έλεγε να φύγει και απλώς ήθελε να απομακρυνθεί από το σημείο χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η βασίλισσα ήταν ακόμη κρυμμένη πίσω στο αμάξι του. Μείναμε λοιπόν με ένα κουτί γεμάτο μέλισσες χωρίς βασίλισσα κι έπειτα ακούσαμε ότι το ίδιο αυτοκίνητο εθεάθη την επόμενη ημέρα πάλι με ένα σμήνος μελισσών “κολλημένο” στο πορτμπαγκάζ του”

Παρά τα τριάντα χρόνια που ασχολείται με τις μέλισσες, ο Roger λέει ότι δεν έχει ξαναδει κάτι τέτοιο: “Είναι φυσικό για τις μέλισσες να ακολουθούν τη βασίλισσά τους αλλά είναι παράξενο που ακολουθούσαν ένα αυτοκίνητο επί δύο ημέρες. Είχε πλάκα”.

Δεν είναι σίγουρο αν και ο Tom Moses το διασκέδασε το ίδιο, αλλά σίγουρα θα έχει κάτι να θυμάται κάθε φορά που βάζει λίγο μέλι στο τσάι του!

Source: Metro Uk