Summer Living

Ο αρχιτέκτονας Olivier Dwek, που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες κλήθηκε να σχεδιάσει ένα σπίτι στην Ζάκυνθο.

Σε μια ειδυλλιακή καταπράσινη πλαγιά του νησιού με θέα στη θάλασσα δημιούργησε ένα μεγάλο, ολόλευκο οίκημα που ενσωματώνει το φως και το τοπίο στο δωρικό, σχεδόν απέριττο γεωμετρικό design. Το “The Silver House” έγινε ένα εντυπωσιακό summer house λειτουργώντας ως πολυεστιακό κάδρο ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς.

olivier-dwek-architectures-house-t-cephallonia-hillside olivier-dwek-architectures-house-t-cephallonia-seascape

Για την άνεση των ενοίκων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έχει προβλεφθεί στο σχεδιασμό η προστασία από τους ανέμους, παρότι τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων δεν είναι ευδιάκριτα. Κι αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν οι τεράστιες συρόμενες γυάλινες πόρτες ανοίγουν για να οδηγήσουν στο patio όπου διαμορφώνονται δύο σκεπαστοί υπαίθριοι χώροι  αναψυχής.

Το σπίτι στο νησί πέρασε μόλις σε άλλη διάσταση…

olivier-dwek-architectures-house-t-cephallonia-bedroom olivier-dwek-architectures-house-t-cephallonia-interior olivier-dwek-architectures-house-t-cephallonia-exterior-sunset

 

“The Silver House” από Olivier Dwek – Φωτογραφίες © serge anton

Πηγή: Fubiz