Ταχίνι: το νηστίσιμο ταίρι του μελιού

Στο Σαρακοστιανό τραπέζι, το μέλι κρατά περίοπτη θέση και ξεκινώντας από την Καθαρή Δευτέρα μπαίνει στο μενού δυναμικά. Η πρόταση της FoodsCross είναι ο συνδυασμός εκλεκτού θυμαρίσιου μελιού με υψηλή περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκο με ένα άλλο εξαιρετικό φυσικό προϊόν: το ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης.

Δοκίμασε το συνδυασμό με ξηρούς καρπούς ή απλώς πάνω στην λαγάνα κι απόλαυσε υπέροχη γεύση και ανεπανάληπτη θρεπτική αξία.

Το θυμαρίσιο μέλι είναι από μόνο του ένα γλυκό φάρμακο για τον οργανισμό αλλά μαζί με το ταχίνι γίνεται κυριολεκτικά ακαταμάχητο. Όχι μόνο γιατί το ταχίνι παρέχει στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (100 γρ. καλύπτουν το 20% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε πρωτεΐνες), αλλά και γιατί είναι σπουδαία πηγή βιταμινών, αφού τα 100 γραμμάρια ταχινιού καλύπτουν το 132% των ημερησίων αναγκών μας σε Βιταμίνη Β1, το 9% σε Βιταμίνη Β2, το 15% σε Βιταμίνη Ε και το 35% σε νιασίνη.

Παράλληλα τα 100 γραμμάρια ταχινιού καλύπτουν το 26% των ημερησίων αναγκών μας σε φυτικές ίνες, 71% σε «καλά» λιπαρά οξέα, 14% σε ασβέστιο, 79% σε σίδηρο, 13% σε κάλιο, 95% σε ψευδάργυρο, 113% σε φώσφορο, 88% των ημερήσιων αναγκών μας σε μαγνήσιο.

Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να είναι απολαυστική ή ότι οι υγιεινές τροφές δεν είναι νόστιμες;

Καλή Σαρακοστή!