Η Αθήνα στο πιάτο

Το Dinner in the Sky είναι κάτι περισσότερο από μια ανυψωμένη πλατφόρμα γαστρονομικών εξάρσεων ή μια ατραξιόν -αντίδοτο στην μονοτονία. Η τροφή ως ανάγκη ή ως μέσο απόλαυσης γίνεται αφορμή για μια εμπειρία που κεντρίζει όλες τις αισθήσεις και ανοίγει νέους ορίζοντες. Γιατί η τροφή, όπως και η ζωή είναι θέμα οπτικής (food is a matter of perspective) και το Dinner in the Sky είναι ακριβώς μια εκδοχή της γαστριμαργικής εξερεύνησης που δεν περιορίζεται σε γεύσεις αλλά εμπεριέχει ένα story (και πολύ θέαμα).

Από το Las Vegas μέχρι το Παρίσι κι από το Λονδίνο μέχρι την Κωνσταντινούπολη, 45 μεγάλες πόλεις έχουν απογειώσει μέχρι σήμερα το κοινό τους με το Dinner in the Sky. Το concept είναι κοκτέιλ ή δείπνο στα πιο ονειρεμένα σημεία του πλανήτη με θέα στον ωκεανό, τα βουνά ή ιστορικά μνημεία…

Από τις 14 Φεβρουαρίου (τη σημαδιακή ημέρα των ερωτευμένων) μέχρι και τις 15 Απριλίου το Dinner in the Sky κατακτά τον Αττικό ουρανό. Σχεδόν καθημερινά, άγνωστοι μεταξύ τους λάτρεις της περιπέτειας, επιβιβάζονται σε μια πλατφόρμα γεύσης που έχει τοποθετηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Η ιεροτελεστία ξεκινάει από τη στιγμή που οι ανυπόμονοι συνδαιτυμόνες θα προσδεθούν στις θέσεις τους για να μοιραστούν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι. Καθώς η πλατφόρμα ανεβαίνει στον ουρανό με τη βοήθεια γερανού, οι 22 συνδαιτυμόνες υψώνουν τα ποτήρια με το Freixenet Cordon Negro σε μια πρόποση για ένα συναρπαστικό δείπνο κάτω από τα αστέρια, αν και περίπου 50 μέτρα πάνω από τα φώτα της πόλης.

Η φέτα σε κρούστα κριθαροκούλουρου με σορμπέ σαμπάνιας και εσπεριδοειδών σε σάλτσα καραμέλας με κορινθιακή σταφίδα ανεβάζει ακόμη περισσότερο την προσμονή σε αυτό το εκθαμβωτικό σκηνικό που μοιάζει να στήθηκε στον ουρανό μόνο για 22 κάθε φορά προνομιούχους. Τα καθίσματα μπορούν να περιστραφούν κατά 180 μοίρες ανά πάσα στιγμή και το βλέμμα δύσκολα θα αποτραβηχτεί από την Ακρόπολη μέχρι που οι τρεις σεφ βάζουν μπροστά σε κάθε έναν εκ των συνδαιτυμόνων από ένα πιάτο ραβιόλια γεμισμένα με ψίχα καραβίδας και φρέσκο σολωμό σε κονσομέ μοσχαριού με σπανάκι και τζίντζερ. Η πόλη από ψηλά ανεβάζει και τις προσδοκίες για το κυρίως πιάτο -φιλέτο ποσαρισμένο σε κρασί με πουρέ από φασόλια Πρεσπών σοτέ μανιτάρια του δάσους και τσάτνεϊ τομάτας με δυόσμο. Η ώρα του επιδορπίου έρχεται για να ολοκληρωθεί το μοναδικό αυτό ταξίδι που διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

Η κάθοδος των εικοσιδύο σφραγίζει μια ανάμνηση που θα τους συνοδεύει για μια ζωή. Γιατί οι ασυνήθιστες, εξαιρετικές εμπειρίες είναι αυτές που μετράνε για τους αδιόρθωτους Food Scouters όπως εμάς!

 

Για κρατήσεις θέσεων, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Dinner in the Sky