Φυσικές θεραπείες με μέλι

Δοκιμασμένα στο χρόνο με την σχεδόν μεταφυσική αποτελεσματικότητα μιας μαγικής συνταγής της γιαγιάς, τα μαντζούνια έχουν φανατικούς οπαδού σε όλες τις ηλικίες. Το μέλι αποτελεί συχνό συστατικό σε αυτές τις φόρμουλες υγείας και ευεξίας που ετοιμάζονται με φυσικά υλικά στην κουζίνα και κάνουν σχεδόν τα πάντα: από την ανακούφιση των συμπτωμάτων ενός κρυώματος μέχρι την αντιμετώπιση της ανάγκης για ένα τσιγάρο σε καπνιστές που θέλουν να αποδεσμευτούν από αυτή τη βλαβερή συνήθεια.

Συγκεντρώνουμε μερικές τέτοιες συνταγές που θα αφαιρέσουν λίγο μέλι από το βάζο της FoodsCross για να συνδυαστεί με αγαπημένα βότανα και μπαχαρικά…

Κατ’ αρχάς καταπολεμάμε τις εποχικές αλλεργίες με μέλι από τον τόπο σου. Για τα κρυώματα, ανακατεύουμε ένα κουταλάκι μέλι με κανέλα και απολαμβάνουμε τρεις φορές κάθε ημέρα. Για το συνάχι συνδυάζουμε το μέλι με φρέσκια πιπερόριζα (ginger) πρωί μεσημέρι βράδυ.

Για επιφανειακές πληγές και επιπόλαια κοψίματα καλύπτουμε με αποστειρωμένη γάζα που έχουμε υγράνει ελαφρώς με μέλι. Την βγάζουμε στη διάρκεια της νύχτας για να αναπνεύσει η πληγή. Σε περίπτωση δυσπεψίας ή ναυτίας αναμειγνύουμε το μέλι με λίγο λεμόνι, βρέχουμε το δάχτυλό μας και το πιπιλάμε δύο φορές την ημέρα.

Για όσους προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο, κομματάκια ανανά βουτηγμένα σε μέλι κόβουν τη διάθεση για κάπνισμα. Για το άγχος και το στρες, προσθέτουμε μια κουταλίτσα μέλι σε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι αρωματισμένο με μια πρέζα μοσχοκάρυδο.