Μέλι για δύναμη και ενέργεια όλη μέρα

Μία κουταλιά κάθε μέρα είναι το πιο αποτελεσματικό αλλά και απολαυστικό αντίδοτο στην κούραση και το αίσθημα εξάντλησης που αρχίζει να γίνεται αισθητό ειδικά εκεί γύρω στα μέσα της εβδομάδας.

Ειδικά το θυμαρίσιο μέλι ενισχύει το ανοσοποιητικό κατά μικροβίων και ενοχλητικών ιών, καταπολεμά τα ενοχλητικά φουσκώματα διευκολύνοντας την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και δημιουργεί πολύτιμα αποθέματα ενέργειας. Στην αρχαία Ελλάδα οι αθλητές είχαν τη συνήθεια να απολαμβάνουν λίγο μέλι πριν από κάθε αγώνα.

Παράλληλα, χάρη στη γλυκόζη και τη φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι ενισχύονται τα αποθέματα γλυκογόνου στο συκώτι κι έτσι, ένα κουταλάκι μέλι πριν από τον ύπνο, βελτιώνει σημαντικά ακόμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Όσο μάλιστα αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε γυρεόκοκκους θυμαριού, τόσο πιο γευστικό είναι εντείνοντας συγχρόνως τις αντισηπτικές ιδιότητές τους και την αποτελεσματικότητά του ως καυσίμου για τον οργανισμό αλλά και για τον εγκέφαλο.

Σε κάθε στομαχική ενόχληση ή αν το αίσθημα εξάντλησης χτυπήσει μέσα στην ημέρα, το μέλι είναι η απάντηση και όχι τα γλυκά, οι τυρόπιτες και τα λιπαρά σνακ. Αν η ιδέα να το τρώτε με του κουταλάκι δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστική, θυμηθείτε ότι συνδυάζεται ιδανικά με ταχίνι, γιαούρτι, φρούτα και ολικής άλεσης ψωμί.