Νερό με μέλι για τόνωση του οργανισμού

Ποτά, πολύ φαγητό και ξενύχτια καταπονούν τον οργανισμό. Ένας σίγουρος και εύκολος τρόπος να εξισορροπήσετε τις καταχρήσεις είναι να υιοθετήσετε έστω για λίγες ημέρες μια ευεργετική συνήθεια πίνοντας νερό με μέλι με άδειο στομάχι το πρωί! Οι λόγοι είναι πολλοί, και ίσως σας ωθήσουν να διατηρήσετε αυτή τη συνήθεια για όλη σας τη ζωή.

1. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μέλι λειτουργεί ως ένα φυσικό συστατικό που σταματά την επιθυμία για φαγητό ή την αίσθηση της πείνας, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην απώλεια βάρους. Πράγματι, μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ποτήρι νερό με λίγο μέλι μπορεί να ελέγξει το μηχανισμό του εγκεφάλου που προκαλεί την επιθυμία για ζάχαρη. Επίσης, τα φυσικά του σάκχαρα βοηθούν στην καύση του περιττού λίπους.

2. Ανακουφίζει από πόνους της αρθρίτιδας
Σε πρόσφατη μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έπιναν νερό με μέλι έδειξαν αξιοσημείωτη ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις, ενώ υποστήριξαν ότι η τακτική κατανάλωση μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της χρόνιας αρθρίτιδας.

3. Αποτοξινώνει τον οργανισμό
Το ζεστό νερό με μέλι βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μας. Μάλιστα, αν προσθέσετε στο μείγμα και μερικές σταγόνες λεμόνι, θα δείτε μεγαλύτερη διαφορά. Το κιτρικό οξύ, που περιέχει το λεμόνι, βοηθά στο να μεγιστοποιηθεί η λειτουργία του ενζύμου και με τη σειρά του διεγείρει το συκώτι και βοηθά στην καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού.

4. Ανακουφίζει από τον πονόλαιμο και καταπολεμά το κρύωμα
Αν αισθάνεστε αδύναμοι και ο λαιμός σας είναι ερεθισμένος, ετοιμάστε ένα ζεστό ποτήρι ζεστό νερό με μέλι. Το ζεστό νερό θα καταπραΰνει το λαιμό σας, ενώ το μέλι θα δράσει προστατευτικά στην περιοχή, ανακουφίζοντας από τυχόν ενοχλήσεις και φυσικά τον έντονο βήχα.

5. Γεμίζει τις μπαταρίες του οργανισμού
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι και θα νιώσετε αμέσως τις μπαταρίες σας να γεμίζουν ενέργεια. Ενυδατώνοντας πλήρως τον οργανισμό σας, το μείγμα θα σας τονώσει, κρατώντας την κούραση μακριά!

Παράλληλα, το νερό με μέλι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βάζει τέλος στο θέμα των «τεμπέλικων εντέρων», συμβάλλει στην αποκατάσταση της χλωρίδας του παχέος εντέρου και ελαττώνει τη νυχτερινή διούρηση.

Οδηγίες για την προετοιμασία και πρόσληψη του νερού με μέλι
Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Το μέλι κάνει μία παχιά ένωση στο νερό, το οποίο επεκτείνει τα ιατρικά πλεονεκτήματα του παρόντος μείγματος. Για προληπτικούς λόγους, πίνετε το νερό με μέλι το πρωί με άδειο στομάχι. Πιείτε το γρήγορα. Η βαλβίδα του στομάχου ανοίγει άμεσα και το νερό εισέρχεται ταχύτατα στις οδούς πέψης. Ξεκινώντας από εδώ, το νερό εισέρχεται στο κυκλοφορικό μας σύστημα .Το νερό με μέλι μπορεί να καταναλώνετε και το βράδυ.
Δεν θα έχετε οποιαδήποτε προβλήματα σε περίπτωση που πίνετε αυτό το ρόφημα το βράδυ λαμβάνοντας υπ’όψη ότι ανακουφίζει την λειτουργία του νεφρού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας λαμβάνοντας υπ’όψη ότι θα κάνει το δέρμα σας πιο ήπιο, πιο λαμπερό και λείο. Το νερό με μέλι είναι επίσης εξαιρετικό καλλυντικό.