5 τροφές για να αδυνατίζετε ενώ κοιμάστε

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι μπορείτε να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας ώστε να καίει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Ο Dr. Steve Farrell από το Πανεπιστήμιο του Dallas απέδειξε ότι ο μυικός τόνος μειώνεται στις γυναίκες μετά τα 35 ή πριν την εμμηνόπαυση. Αυτά είναι τρομακτικά νέα διότι μικρότερη οστική πυκνότητα και οστική μάζα συνεπάγονται περισσότερες πιθανότητες για πτώσεις, κατάγματα και θλάσεις.

Για γερά οστά και πιο λεπτή μέση προτείνεται αρκετή ξεκούραση σε συνδυασμό με κατανάλωση τροφών ολικής άλεσης (καστανό ρύζι, σιτάρι, βρόμη), εσπεριδοειδών, γαλακτοκομικών και καυτερών φαγητών που απαιτούν από τον οργανισμό να δουλέψει σκληρά για την πέψη τους, με συνέπεια να καίει περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, το πράσινο τσάι και τα αφεψήματα βοτάνων επιταχύνουν το μεταβολισμό χάρη στις θερμαντικές ιδιότητές του που συμβάλλουν στην διάσπαση των λιποκυττάρων. Θεωρείται δε ότι τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο τσάι επίσης επιταχύνουν τον μεταβολισμό, για πιο λεπτή σιλουέτα.

Μια άλλη καλή συνήθεια είναι να είναι το δωμάτιο που κοιμάστε σχετικά κρύο, γιατί ο οργανισμός πρέπει να εργαστεί όλη τη νύχτα για να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος κι έτσι καίει θερμίδες.

Όλοι αυτοί είναι απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε. Απλώς πιείτε ένα φλιτζάνι από τα αγαπημένα σας βότανα πριν πάτε για ύπνο και φροντίστε το τελευταίο γεύμα σας να περιέχει τροφές ολικής άλεσης.

Πηγή: Organic Health