Πρωινό με μέλι και λεμόνι – Ένα χρόνο μετά

Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό με χυμό λεμονιού και μέλι είναι η ιδανική επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας. Τι γίνεται όμως όταν πίνεις ένα φλιτζάνι την ημέρα για 12 μήνες; Το έκανε η Crystal Davis για να διαπιστώσει αν ισχύουν όλα όσα λέγονται για το ρόφημα αυτό και κατέθεσε την εμπειρία της στο bodymindsoulspirit.com δηλώνοντας ενθουσιασμένη.

Πρώτον σε όλο αυτό το διάστημα δεν αρρώστησε ούτε μία φορά. Πέρα από μερικούς πονοκεφάλους, ουδέν έτερον καθώς ανέπτυξε ανοσία ακόμη και στους ιούς.

Η δεύτερη σημαντική διαφορά που κατέγραψε ήταν πως δεν χρειαζόταν πλέον καφέ για να ξυπνήσει το πρωί.

Όσοι χρειάζονται καφεΐνη για να ξυπνήσουν με το ρόφημα αυτό θα ξεπεράσουν τον εθισμό. Η Davis αναφέρει αυξημένα επίπεδα ενέργειας και αίσθημα ευεξίας από νωρίς, με καλή διάθεση.

Η συνταγή:

Χυμός μισού λεμονιού και μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού μέλι με 60 ή 80% γυρεόκοκκο θυμαριού που διαλύουμε σε χλιαρό νερό.

Γιατί δουλεύει; Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τουλάχιστον εννέα οφέλη από την κατανάλωση νερού με λεμόνι και μέλι:

Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επειδή το μείγμα αυτό λαμβάνεται το πρωί, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα. Επίσης δρα ως διουρητικό, προστατεύοντας από μολύνσεις.

Βελτιώνει την πέψη. Κάθε συστατικό αυτού του ροφήματος είναι καλό για την διαδικασία της πέψης. τα λεμόνια είναι ευεργετικά για το συκώτι, το μέλι είναι αντιβακτηριδιακό και εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων στο στομάχι βοηθώντας στην αποτοξίνωση. Για αυτό το λόγο, βοηθάει και στην διατήρηση του σωστού βάρους.

Δίνει λάμψη υγείας και ομορφιάς

Το λεμόνι είναι εξαιρετικό για την επιδερμίδα αλλά παράλληλα βοηθάει στην παραγωγή αιμοπεταλίων, ενώ το νερό και το μέλι τονώνουν τον οργανισμό, και ενισχύουν το κολλαγόνο.

Έτοιμο λοιπόν και η ετυμηγορία είναι θετική καθώς όχι μόνο είναι θαυματουργό για την υγεία αλλά και ιδιαίτερα απολαυστικό.

Προσοχή: Είναι πολύ σημαντική η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν:  το λεμόνι πρέπει να είναι ζουμερό και αρωματικό και το μέλι με υψηλό ποσοστό γυρεόκοκκου θυμαριού.