Ιδέες για πρωτότυπα παγάκια

Τα κλασικά παγάκια κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά, αλλά οι ιδέες που ακολοθούν βάζουν μια ακόμη πιο cool πινελιά στα ποτά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτές που ανακαλύψαμε στο Food Network και να φτιάξετε τα δικά σας πρωτότυπα παγάκια με οδηγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας.

Τα πέταλα της δροσιάς
flower-petals-ice-cubes
Τα παγωμένα λουλούδια είναι πανέμορφα για τα πάρτυ αλλά και για τις στιγμές που θέλετε λίγο χρώμα στο νερό ή το τσάι σας. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μην καλύψετε ολόκληρο τα πέταλα με νερό. Αφήστε μια άκρη να προεξέχει πριν τα βάλετε στην κατάψυξη. Μόνο βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πέταλα από βρώσιμα άνθη, όπως τα τριαντάφυλλα.

Το κερασάκι στον πάγο

cherry-ice-cubes
Πανεύκολα παγάκια. Βάζετε τα κεράσια στη θήκη, με το κοτσανάκι να προεξέχει και παγώνετε. Τραβάτε και τα βάζετε στο παγωμένο τσάι σας ή το κοκτέιλ.

Καρπούζι το αγαπημένο

watermelon-ice-cubes
Τα καρπούζια είναι μεγάλα και συνήθως μόλις τα κόψουμε περισσεύει αρκετό που απλώς μένει στο ψυγείο για μέρες. Με τα παγάκια καρπουζιού θα το εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο. Κόψτε το σε κύβους ή όποιο σχήμα και μέγεθος προτιμάτε  και καταψύξτε για μερικές ώρες. Δείχνουν υπέροχα σε ψηλά ποτήρια σωλήνες.

Παγωμένα λουλούδια

bottle-flowers-ice-cubes
Πριν ανακυκλώσετε τα άδεια πλαστικά μπουκάλια κόψτε τη βάση τους και θα έχετε ένα πρωτότυπο καλούπι για φρουτο-παγάκια σε σχήμα λουλουδιού! Ακόμη καλύτερα, συγκεντρώστε βάσεις από μπουκάλια διαφορετικής διαμέτρου για ποικιλία. Γεμίστε τα με λιωμένα φρούτα (φράουλες, μούρα, καρπούζι, πεπόνι ή ροδάκινο) και φτιάξτε λουλούδια που θα επιπλέουν στo μεγάλo γυάλινο δοχείο οπου σερβίρετε σαγκρία ή παντς.

Για ακόμη περισσότερες ιδέες, διαβάστε το άρθρο στην πηγή του: Food Network