Μέλι και aloe vera τον γιατρό τον κάνουν πέρα

Οι γιαγιάδες μας είχαν τα μαντζούνια, μυστικές συνταγές που μεταδίδονταν από γενιά σε γενιά. Τα έφτιαχναν με θαυματουργά φυσικά συστατικά και υποστήριζαν ότι μπορούσαν να θεραπεύσουν ασθένειες ή να λειτουργήσουν ως ασπίδες προστασίας. Σήμερα το ρόλο της γιαγιάς έχουν αναλάβει bloggers από όλο τον κόσμο που διακηρύσσουν, ενίοτε και καθ’ υπερβολή, ότι το δικό τους “μαντζούνι” το πολεμάνε τα συμφέροντα και ότι θεραπεύει τις πιο φοβερές και τρομερές ασθένειες.

Οι γιαγιάδες και οι bloggers δεν έχουν απόλυτο δίκιο, αλλά ούτε και απόλυτο άδικο-όχι πάντα. Οι περισσότερες συνταγές βασίζονται στο συνδυασμό επιστημονικά αποδεδειγμένα ευεργετικών φυσικών συστατικών. Έτσι, παρότι καμιά δεν είναι στ’ αλήθεια πανάκεια που θα σας σώσει από το τελευταίο στάδιο του καρκίνου, αρκετές από αυτές είναι εξαιρετικά υγιεινές και όχι μόνο δεν βλάπτουν αλλά ωφελούν ιδιαίτερα όσους τις εντάσσουν στην καθημερινότητά τους -ειδικά αν το κάνουν προληπτικά.

Μία τέτοια συνταγή, ίσως η πιο διαδεδομένη είναι το πρωινό με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μέλι και λεμόνι που υποστηρίζεται φανατικά από τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής, αλλά δεν είναι η μόνη. Η κανέλα συχνά προτείνεται σε συνδυασμό με το μέλι, αλλά σήμερα εμείς επιλέξαμε μια λιγότερο γνωστή και πολύ ευεργετική συνταγή, που συνδυάζει μέλι με Aloe Vera και κάποιο οινοπνευματώδες της επιλογής σας στις ακόλουθες αναλογίες:
350 γραμμάρια φρέσκα φύλλα αλόης
6 κουταλιές της σούπας 40% αλκοόλ (όπως η βότκα ή η δική μας ρακή)
500 γραμμάρια μέλι με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού

Οδηγίες: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλκοόλ και το μέλι. Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα αγκάθια τα φρέσκα φύλλα Aloe Vera. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα σφιχτό μείγμα. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε βάζο αεροστεγώς κλεισμένο. Συστήνεται η κατανάλωση μιας κουταλιάς της σούπας τρεις φορές την ημέρα, μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα.