Μέσα από τις σελίδες του Αθηνοράματος

Με ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ που τιτλοφορείται FoodsCross, κυνηγοί γεύσεων-θησαυρών! το Αθηνόραμα ανακαλύπτει τη FoodsCross. Εξερευνά την άποψη για ακατέργαστες, αγνές, σπάνιες τροφές και δοκιμάζει το απόσταγμά της με μια γευσιγνωσία μελιού με την απίθανη περιεκτικότητα 80% σε γυρεόκοκκο θυμαριού. Η ετυμηγορία;

“Το θυμαρίσιο μέλι  Αστυπάλαιας που δοκιμάσαμε, αξίζει αυτόν τον χαρακτηρισμό (σ.σ. του μικρού θαύματος)… Το ίδιο και το θυμαρίσιο μέλι από τα ορεινά της Κρήτης, με ποσοστό γυρεόκοκκου 60%.”

Πιο αναλυτικά γράφει η δημοσιογράφος του Αθηνοράματος Ντίνα Γκρουμούτη για τη γευσιγνωσία:

“Το πρώτο που σ΄εντυπωσιάζει σ’ αυτό το βαζάκι μέλι, είναι το χρώμα: ανοιχτό κεχριμπαρένιο, με μια γοητευτική θαμπάδα, σαν πέρλα. Κατόπιν, η οσμή: ευγενικές νότες κεριού σε ισορροπία μ’ ένα pot pourri αποξηραμένων βοτάνων, με προεξέχον το θυμάρι. Και τέλος, έρχεται η γεύση να ολοκληρώσει την εικόνα: εξαιρετικά ευχάριστη, αρματική γλύκα που δεν σε λιγώνει, αίσθηση θυμαριού και λουλουδιών, με απαλό κερί στο φόντο, πολυπλοκότητα. Η υφή του απαλή, μεταξένια. Ένα πραγματικά εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια, με σπάνια υψηλό ποσοστό γυρεόκοκκου θυμαριού, που φτάνει το 80%  (όταν αρκεί ένα 18% για να χαρακτηριστεί ένα μέλι θυμαρίσιο)!”

Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ: Athinorama.gr