Περισσότερα βιολογικά Μικρολαχανικά στη διατροφή των παιδιών

Τα βιολογικά μικρολαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, κάνοντάς τα ιδανική προσθήκη στη καθημερινή διατροφή των παιδιών. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τα καταναλώνουν.

1. Προσθέστε τα σε καθημερινά γεύματα ξεκινώντας από τα είδη με ήπια γεύση όπως τα microgreens kale, παντζαριού, βασιλικού και μπρόκολου.

2. Μια εξαιρετική ιδέα είναι να τα αναμείξετε με φρούτα ή/και γιαούρτι, δημιουργώντας νόστιμα και θρεπτικά smoothies ή χυμούς.

3. Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα μικρολαχανικά στις σούπες, στα μαγειρευτά και σε όλα τα ψητά λίγο πριν το σερβίρισμα.

4. Ενσωματώστε τα σε απλές σαλάτες που ήδη τρώνε, και σταδιακά δοκιμάστε τα είδη με τις πιο έντονες γεύσεις όπως ρόκα, ραπανάκι και σχινόπρασο.

5. Εάν τους αρέσει η μουστάρδα σε σάντουιτς αντικαταστήστε την με microgreens σινάπι. Μοναδική ιδέα και για τους μεγάλους!

6. Δώστε τους για σνακ μικρολαχανικά μπιζελιού ή ηλιοτρόπιου ολόκληρα, μαζί με sticks άλλων λαχανικών.

7. Προσθέστε τα σε ομελέτες και ζυμαρικά, σε σάλτσες και dressings.

Πρέπει να γνωρίζετε πως μια μικρή ποσότητα μικρολαχανικών είναι αρκετή για τα παιδιά. Περίπου 1/2 φλιτζάνι την ημέρα είναι ιδανικό και είναι ισοδυναμεί με τις βιταμίνες μιας τεράστιας σαλάτας.

Δοκιμάστε διάφορα είδη μέχρι να βρουν τις αγαπημένες τους γεύσεις. Η ποικιλία βοηθά επίσης να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους για την υγιεινή διατροφή.

Επιλέγετε πάντα φρέσκα βιολογικά μικρολαχανικά και καλή σας απόλαυση!

Πηγή: https://bit.ly/3X6CCTV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER