Απόδραση τώρα!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γεμίσεις μια βαλίτσα, να μπεις στο αυτοκίνητο και να οδηγήσεις τέσσερις ώρες για να περάσεις λίγες ώρες ή μέρες σε έναν τόπο όχι και τόσο μακρινό μα όχι και απολύτως προσιτό. Συνήθως αιτία είναι η ανάγκη για απόδραση από την καθημερινότητα έτσι απλά χωρίς πολλές δικαιολογίες. Όμως η επιλογή του προορισμού κρύβει ή μάλλον πιο σωστά αποκαλύπτει την στάση ζωής του ταξιδευτή.

Για όσους αγαπούν την περιπέτεια και αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, η διαμονή δεν αποτελεί απλώς μια επιλογή ανάγκης για ένα ζεστό κρεβάτι και ένα στοιχειώδες ορμητήριο. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού, που κρίνεται όχι μόνο με βάση τις ανέσεις αλλά και με ευρύτερα κριτήρια, όπως η αρχιτεκτονική, το design, ο σεβασμός στον τόπο, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το Tainaron Blue Retreat

Στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε μια περιοχή γεμάτη μύθους και φυσική ομορφιά, ένα ζευγάρι αρχιτεκτόνων, ο Κώστας Ζούβελος και η Κασιανή Θεωδωρακάκου μετέτρεψαν ένα εγκαταλελειμμένο πύργο του 19ου αιώνα σε θέρετρο για τους λάτρεις του άγριου λακωνικού τοπίου και ονειροπόλους εξερευνητές που δεν επισκέπτονται την περιοχή αλλά αναζητούν την αληθινή ψυχή της.

Χτισμένος με πέτρα από την περιοχή ο πύργος ξεπροβάλλει επιβλητικός μέσα στο ορεινό τοπίο πάνω από τη θάλασσα, ενώ στο εσωτερικό του, έπιπλα σχεδιασμένα κατά παραγγελία εντάσσονται αρμονικά στην αρχιτεκτονική του παλιού φάρου, με ξύλινες σκάλες και πέτρινες στοές. Η θέα στη θάλασσα και τα βράχια από την κορυφή του πύργου κόβει την ανάσα, ενώ ο σεφ Γιώργος Σαμοΐλης σχεδίασε ένα μενού εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κουζίνα της Μάνης, με έμφαση στα θαλασσινά και το διάσημο ελαιόλαδο της Λακωνίας.

Βυζαντινές εκκλησίες και μικρά γραφικά χωριά είναι διάσπαρτα στη χερσόνησο προσφέροντας ευκαιρίες εξερεύνησης των τοπικών εθίμων για τους επισκέπτες της άνοιξης, ενώ οι πανέμορφες παραλίες και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά γίνονται καταφύγιο δροσιάς τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού για όσους δεν θα ακολουθήσουν τα πλήθη στα νησιά του Αιγαίου και θα προτιμήσουν κάτι διαφορετικό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER