The Jane Antwerp – η γεύση απογειώνεται στο Βέλγιο

Για χιλιάδες χρόνια ταξιδεύουμε πάνω στον πλανήτη αναζητώντας φαγητό. Οι πρώτοι πρόγονοί μας νομάδες, τροφοσυλλέκτες, αναζητούσαν το φαγητό για την επιβίωση τους, αλλά εμείς πια, χιλιάδες χρόνια αργότερα, ταξιδεύουμε μεν ακόμη για φαγητό, αλλά με λιγότερο ταπεινά κίνητρα. Είμαστε θηρευτές εξαιρετικών εμπειριών, συλλέκτες στιγμών και ερεθισμάτων.

Τι αναζητούμε; Τις πιο σπάνιες και εκλεκτές τροφές από κάθε χώρα ή περιοχή, τις πιο εξεζητημένες συνταγές, τα εμβληματικά τοπικά παραδοσιακά πιάτα, τα μενού εμπνευσμένων σεφ που πειραματίζονται με νέες ιδέες, τη μοναδική αισθητική και το ιδιαίτερο concept ενός ξεχωριστού εστιατορίου. Για τους καθ’ έξιν ταξιδευτές, αυτό είναι μέρος της ζωής τους, αλλά για τους περισσότερες από εμάς είναι ένας ακόμη λόγος που αγαπάμε τα ταξίδια, ενώ για κάποιους ελάχιστους εκκεντρικούς, είναι το κίνητρο για να πάρουν το επόμενο αεροπλάνο για κάποιο μακρινό μέρος πάνω στο χάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, αν βρεθείτε στην Antwerp, το εστιατόριο The Jane θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ένας σταθμός σας έστω για ένα γεύμα. Οι κριτικοί γεύσεις υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πιο hot γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Sergio Herman. Ένας ακόμη σοβαρός λόγος είναι το συγκλονιστικό interior design που υπογράφει το διακεκριμένο Δανέζικο studio Piet Boon, που μεταμόρφωσε ένα παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο στον πιο ποθητό προορισμό για τους απανταχού λάτρεις του design και της γεύσεις.

Η φήμη του The Jane έχει εξαπλωθεί σαν ηλεκτρισμός στο Βέλγιο, με συνέπεια να είναι πόλος έλξης της ελίτ του εγώριου design, αλλά επειδή τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα και τα σύνορα δεν είναι αρκετά για τέτοια μυστικά, η φυλή των απαιτητικών aficionados του καυτού συνδυασμού γεύσης και design μετέτρεψαν την Antwerp στο νέο ευρωπαϊκό hot culinary spot.

Δεν υπάρχει περίπτωση απογοήτευσης εδώ, καθώς τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αισθητική και την ατμόσφαιρα, οι φωτογραφίες είναι αρκετά παραστατικές. Όσοι ξέρουν από καλό φαγητό επιβεβαιώνουν ότι το μενού είναι αντίστοιχα εντυπωσιακό, εκτελεσμένο έξοχα από τον έμπειρο σεφ. Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν το σκουμπρί ceviche (φρέσκο, ωμό ψάρι ψημένο σε αλάτι, χυμό κάποιου εσπεριδοειδούς και πιπεριές chili), το καλαμάρι και το λουκάνικο τσορίθο (chorizo) με λευκά φασόλια. Καλή όρεξη!

The Jane Antwerp | Site ‘t Groen Kwartier, 1 | Paradelplein, 2018 Antwerp, Βέλγιο | Τηλ: +32 3 808 4465
Το μενού περιλαμβάνει 6-8 πιάτα και το κόστος ανά άτομο είναι €60-90 (χωρίς το κρασί). Υπάρχει όριο έξι ατόμων στις κρατήσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER