Το μέλλον πλησιάζει με υπερηχητική ταχύτητα

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στο εγγύς μέλλον υπερηχητικά επιβατικά αεροσκάφη θα κάνουν τη διαδρομή Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε λιγότερο από μία ώρα –περίπου όσο χρειάζεται κάποιος για να πάει από την Αθήνα στην Κόρινθο οδικώς.

Οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη είναι συνταρακτικές: Ο κόσμος, ουσιαστικά, συρρικνώνεται και πολύ σύντομα θα ταξιδεύουμε σχεδόν εξίσου γρήγορα με την πληροφορία. Τι σημαίνει αυτό για τους food scouters; Πρωτοφανείς ευκαιρίες ανακάλυψης και διάδοσης τροφών και γεύσεων σε μια άνευ προηγουμένου παγκοσμιοποίηση της γαστρονομικής εμπειρίας. Η επίδραση του αεροσκάφους αυτού θα είναι ανάλογη με αυτήν που είχε το internet στην ενημέρωση.
Η υπερπληθώρα ερεθισμάτων ίσως προκαλέσει σύγχυση, αλλά παράλληλα θα ανοίξει το δρόμο προς έναν εκπληκτικό πλούτο τροφών. Οι ευκαιρίες πια θα είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητες.

Το αεροσκάφος που σπάει το φράγμα του ήχου
Η Βρετανική εταιρεία Reaction Engines εδώ και σχεδόν μία δεκαετία δοκιμάζει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος που θα μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες μεταξύ Mach 2,5 έως 5 Mach. Από τη πλευρά της, η NASA εκπονεί νέα σχέδια για υπερηχητικά αεροσκάφη, τα οποία θα περιορίζουν τον θόρυβο της “ηχητικής έκρηξης” (sonic boom- τα ηχητικά και κρουστικά κύματα που παράγονται κατά τη διάσπαση του φράγματος του ήχου). Με αυτές οι ταχύτητες ένα ταξίδι από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη θα διαρκεί μόλις 58 λεπτά, ενώ μια εκδρομή στην Ιαπωνία περίπου τρεις ώρες.

Εσείς θα ταξιδεύατε με υπερηχητικό αεροσκάφος;

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER