Crème Brûlée με μέλι και λεβάντα

Μια εντυπωσιακή Crème Brûlée με τα αρώματα του μελιού και της λεβάντας είναι ό,τι πρέπει για επιδόρπιο ή για το απογευματινό τσάι. Η συνταγή είναι εύκολη αλλά χρειάζεται χρόνο στην ολοκλήρωσή της, που σημαίνει ότι θα πρέπει να προγραμματίσετε μία μέρα νωρίτερα για τέλειο αποτέλεσμα. Προτιμήστε ένα αρωματικό θυμαρίσιο μέλι, αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση αυτή το συλλεκτικό μέλι της FoodsCross με 80% γυρεόκοκκο, καθώς λόγω της θερμικής επεξεργασίας δεν θα απολαύσετε τα εξαιρετικά του οφέλη. Για τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να έχετε στο ντουλάπι σας ένα καλό, συμβατικό μέλι μικρής διατροφικής αξίας.

Crème Brûlée με μέλι και λεβάντα
Συνταγή από το βιβλίο “Girl & the fig cookbook” της Sandra Bernstein

Υλικά για 5-6 μερίδες:
2 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη λεβάντα και μερικά κλωναράκια έξτρα για διακόσμηση
8 κρόκους αυγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 4 επιπλέον κουταλιές για το καραμέλωμα της επιφάνειας στο τέλος
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση:
Βράζουμε μαζί την κρέμα, το γάλα και τη λεβάντα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να τραβήξει τα αρώματα της λεβάντας για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το γάλα να αποκτήσει έντονη γεύση λεβάντας. Στο μεταξύ χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι σε ξεχωριστό σκεύος μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κρέμα με τη λεβάντα χτυπώντας με το σύρμα. Στραγγίζουμε για να αφαιρέσουμε τη λεβάντα και τον αφρό. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Μοιράζουμε την κρέμα σε 5 ή 6 κεραμικά μπολάκια και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με ζεστό νερό να φτάνει περίπου στη μέση των τοιχωμάτων του. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από φούρνο και αφήνουμε τα μπολάκια να κρυώσουν μέσα στο νερό για περίπου 5 λεπτά. Τα αφήνουμε για λίγες ώρες ή ιδανικά για μία νύχτα στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λεπτή στρώση ζάχαρης και καραμελώνουμε με φλόγιστρο. Διακοσμούμε κάθε crème brûlée με ανθάκια λεβάντας!

Πηγή: Shutterbean

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER