Το μυστικό για απίθανες σαλάτες

Γαστριμαργικοί θησαυροί που δίνουν ενέργεια, κόβουν την όρεξη και είναι απαραίτητες για να κάνουν ακόμη και το πιο βαρετό πιάτο ενδιαφέρον, οι σαλάτες έχουν τα μικρά μυστικά τους. Ένα από αυτά είναι οι διάφορες σος που κάνουν στη γεύση ό,τι και τα σημεία στίξης σε μία πρόταση: αλλάζουν το νόημα!

Ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά των σος για όσους αγαπούν τα γλυκόξινα είναι το θυμαρίσιο μέλι κι αυτό για τρεις λόγους: πρώτον για το μοναδικό άρωμα του, δεύτερον για την ιδανική για την περίπτωση υφή του και τρίτο για τη θρεπτική του αξία. Το ευτυχές είναι ότι για τις σος δεν απαιτείται θερμική επεξεργασία κι έτσι δεν αλλοιώνεται στο ελάχιστον η σπουδαία θρεπτική αξία του μελιού. Γι’ αυτό, σε αντίθεση με την γενική οδηγία για άλλες χρήσεις στη μαγειρική, σε αυτή την περίπτωση, συστήνεται η χρήση του καλύτερου δυνατού μελιού, όπως αυτό με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού της FoodsCross.

Μια από τις πιο κλασικές σος σαλάτας με βασικό συστατικό το μέλι είναι και αυτή που παρουσιάζεται στη συνέχεια. Η παρασκευή της είναι γρήγορη και εύκολη οπότε αξίζει να τη δοκιμάσετε. Αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη συνταγή για σος με μέλι, μη διστάσετε να μας γράψετε και τη δική σας!

Vinaigrette με μέλι και μουστάρδα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Αναμειγνύουμε ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 κ.τ.σ. μηλόξιδο, 1 κ.τ.γ. μέλι της FoodsCross (με 60 ή 80% γυρεόκοκκο θυμαριού), 1 κ.τ.γ. μουστάρδα Dijon (χωρίς ζάχαρη) αλάτι Ιμαλαΐων και λευκό πιπέρι. Χτυπάμε καλά σε shaker (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα γυάλινο βάζο με αεροστεγές καπάκι) και κρατάμε τη σος στην άκρη μέχρι να κόψουμε τη σαλάτα. Ταιριάζει θαυμάσια με ντομάτα, μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, μανιτάρια, πιπεριές, προσούτο, φράουλες, αλλά και με την ζεστασιά της παρμεζάνας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER