Οι τροφές για λαμπερή επιδερμίδα

Η διατροφή επηρεάζει άμεσα την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Είναι πια γνωστό πόσο ευεργετική είναι η ενυδάτωση μέσω της καθημερινής κατανάλωσης τουλάχιστον οκτώ ποτηριών νερού, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν. Το περιοδικό Time δημοσιεύει τις πέντε συμβουλές της διαιτολόγου και αισθητικού Britta Plug.

Κατ’ αρχάς, η Plug συστήνει να αποφεύγουμε τροφές που αποκαλεί “φλεγμονώδεις” (ζάχαρη, γαλακτοκομικά, γλουτένη). Προτείνει την πειραματική εξάλειψη τροφών από το διαιτολόγιο για 15 ημέρες μέχρι να εντοπίσουμε ποιες επιβαρύνουν κάθε οργανισμό. Συνήθως η επαναφορά των τροφών στις οποίες πράγματι ο οργανισμός μας έχει δυσανεξία θα συνοδευτεί από αέρια, φουσκώματα και/ ή πονοκεφάλους.

Για τη συνέχεια προτείνει υψηλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα, προβιοτικά (αυθεντικό γιαούρτι και κεφίρ είναι εξαιρετικές πηγές για να αποφύγετε τα συμπληρώματα) και φυσικά, μάσκες για το πρόσωπο -κυρίως με μέλι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιγηραντικό! Μάλιστα για μετά την έκθεση στον ήλιο, προτείνει μια μάσκα που φτιάχνεται εύκολα με χλιαρό νερό και μέλι που απλώνεται στο πρόσωπο. Μπορείτε να κρατήσετε τη μάσκα ακόμη και για ώρες πριν την ξεβγάλετε με νερό. Αξίζει για αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο δυνατό μέλι όπως το μέλι της FoodsCross με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού.

Τέλος, η Plug συνιστά άνθρακα σε κάψουλες σε χυμό λεμονιού για γρήγορη αποτοξίνωση καθώς και σανταλόξυλο -ένα αιθέριο έλαιο εξαιρετικό για την υγεία της επιδερμίδας χάρη στις μοναδικές ιαματικές ιδιότητές του που πρώτοι ανακάλυψαν οι Κινέζοι.

Και για το τέλος, μία συμβουλή από την Britta Plug: Μην πλένετε και τρίβετε υπερβολικά την επιδερμίδα σας. Αρκεί ένας καθαρισμός κάθε βράδυ για να απομακρυνθεί το makeup και η μόλυνση από την ατμόσφαιρα και ένα απλό πλύσιμο με νερό κάθε πρωί.

Πηγή: Time Magazine

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER