Πώς να καραμελώνετε τους ξηρούς καρπούς

Ακόμη και η πιο απλή σαλάτα μπορεί να μετατραπεί σε χορταστικό και γκουρμέ πιάτο προσθέτοντας ξηρούς καρπούς καραμελωμένους με θυμαρίσιο μέλι. Επιλέξτε τους αγαπημένους σας καρπούς και ετοιμάστε τους σε χρόνο dt. Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά και γεύση στο τραπέζι σας.

Δοκιμάστε το με καρύδια, με αμύγδαλα, κάσιους ή με πεκάν και μακαντέμια μέχρι να καταλήξετε στο μείγμα που σας αρέσει περισσότερο.

Συνταγή:

Θα χρειαστείτε 1/4 του φλιτζανιού ωμούς ξηρούς καρπούς όπως κουκουνάρι, φιστίκια ή αμύγδαλα φιλέ και κομματάκια καρυδιών (ή 1/3 του φλιτζανιού πιο μεγάλους ξηρούς καρπούς -επίσης ωμούς-, όπως αμύγδαλα, κάσιους, μακαντέμια ή μισά καρύδια). Επίσης, θα χρειαστείτε μια γεμάτη κουταλιά μέλι θυμαρίσιο της FoodsCross, λίγο πιπέρι καγιέν και αλάτι. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζετε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε το μέλι, το καγιέν και το αλάτι. Μόλις το μέλι αρχίσει να κάνει αφρό, ανακατεύετε γρήγορα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και απομακρύνετε από τη φωτιά. Απλώνετε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε βουτυρωμένο ρηχό πιατάκι και αν κολλήσουν μεταξύ τους μπορείτε να σπάσετε τα κομμάτια ώστε να τα σκορπίσετε πιο εύκολα στη σαλάτα σας.

Καλή όρεξη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER