Αυγά με τρούφα

Αυγό -μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, χορταστικό και με λίγες θερμίδες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρευτεί, αλλά ο πιο γκουρμέ είναι ίσως αυτός που προτείνει η Ναταλί Μπενεζέ στο βιβλίο της Le Petit Paris (Μικρό Παρίσι).

Αυτή η συνταγή είναι απλή αλλά χρειάζεται προετοιμασία καθώς για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το υπέροχο άρωμα της μαύρης τρούφας, θα πρέπει να προγραμματίσετε: τα αυγά με τις τρούφες πρέπει να μείνουν για τουλάχιστον μία νύχτα στο ψυγείο μαζί ώστε τα αρώματα τις τρούφας να εμποτίσουν τα αυγά. Κανονικά η συνταγή σερβίρεται μέσα στα αρχικά τσόφλια των αυγών, αλλά αν δυσκολευτείτε να τα διατηρήσετε αρραγή, απλώς χρησιμοποιήστε αυγοθήκες ή μικρά μπολάκια.

Συνταγή για αυγά με τρούφα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (χρειάζεται μία νύχτα φύλαξης των αυγών μαζί με τις τρούφες στο ψυγείο)

Υλικά για 8 μερίδες:

8 μεγάλα αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
1 φλιτζάνι φρέσκια μαύρη τρούφα και λίγη τρούφα επιπλέον σε ξύσμα για το σερβίρισμα
1 σκελίδα σκόρδο στη μέση
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
Ανθός θαλασσινού αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Μία ημέρα πριν την εκτέλεση της συνταγής βάζουμε στο ψυγείο τα αυγά και τις τρούφες κλεισμένα μαζί σε αεροστεγές σκεύος. Την επόμενη ημέρα αφαιρούμε πολύ προσεκτικά το πάνω μέρος του κελύφους κάθε αυγού και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Πλένουμε τα κελύφη και τα στεγνώνουμε με καθαρό χαρτί. Τα τοποθετούμε σε αυγοθήκες για να τα γεμίσουμε αργότερα.

Χτυπάμε τα αυγά. Λιώνουμε την τρούφα με πηρούνι (όχι με μαχαίρι) και τη ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά.
Τρίβουμε το εσωτερικό ενός μικρού τηγανιού με τις κομμένες άκρες του σκόρδου. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε με μικρό σύρμα ενώ ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να σταθεροποιούνται. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε εάν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κελύφη των αυγών και διακοσμούμε με ξύσμα τρούφας. Σερβίρονται αμέσως.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER