Pancakes με μήλο και μέλι

Η Παρασκευή είναι η αγαπημένη μας ημέρα αλλά μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη αν ξεκινήσει με αυτά τα αφράτα λαχταριστά pancakes με ολόκληρα κομμάτια μήλου και υπέροχη κρούστα. Ολοκληρώστε την απόλαυση με θυμαρίσιο μέλι της FoodsCross. Θα τα δοκιμάσετε;  Η συνταγή για τα pancakes είναι από το blog Home Cooking Adventure.

honey

 

.
Υλικά για περίπου 8 pancakes

Υλικά για την κρούστα
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
1/4 φλιτζάνι νιφάδες βρόμης
3 κτσ (45 γρ) βούτυρο
1/2 κτγ κανέλα σε σκόνη

Υλικά για τα pancakes
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
1 κτσ κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κτγ αλάτι
1 1/2 κτγ baking powder
1/2 κτγ κανέλα
1/4 tsp μοσχοκάρυδο
1 αυγό ολόκληρο
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες 3,5%
2 κτσ ηλιέλαιο
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε την κρούστα πρώτα: Σε μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, τη βρόμη και την κανέλα. Λιώνουμε μέσα το βούτυρο χρησιμοποιώντας μπλέντερ χειρός ή ένα πηρούνι, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα εύθριπτο. Το αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε τα pancakes.

2. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πετύχουμε ένα λείο μείγμα.

3. Ενσωματώνουμε το μήλο στο μείγμα των pancakes.

4. Προθερμαίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Για κάθε pancake ρίχνουμε περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του pancake με 2 κουταλιές από το μείγμα της κρούστας. Μπορούμε να το πιέσουμε απαλά για να σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια του pancake. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να δούμε φυσσαλίδες στο επάνω μέρος και να φαίνεται ξεροψημένο στις άκρες περιμετρικά. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα γύρω από τις άκρες για περίπου 2-3 λεπτά ακόμη.

5. Περιχύνουμε με premium μέλι της FoodsCross με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού και το πρωινό είναι έτοιμο!

Καλημέρα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER