Κρέμα με μέλι

Η συνταγή αυτή για κρέμα είναι τόσο εύκολη, που δεν θα ξανασκεφτείτε να πάρετε έτοιμο μείγμα από το σούπερ μάρκετ. Με λίγη εξάσκηση μπορεί να την πετυχαίνετε καλύτερα κι από το αγαπημένο σας ζαχαροπλαστείο. Το μυστικό της είναι στα φύλλα δάφνης και το μέλι. Δοκιμάστε τη. θα την λατρέψετε κι εσείς και τα παιδιά σας.

Υλικά

600ml κρέμα γάλακτος
3 φρέσκα φύλλα δάφνης
5 κρόκους αυγών και 1 ολόκληρο αυγό
3 κ.τ.σ. μέλι FoodsCross με 60 ή 80% γυρεόκκους θυμαριού (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Μερέγκες έτοιμες από το ζαχαροπλαστείο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1 Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα με τα δαφνόφυλλα και πριν φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού το απομακρύνουμε και αφήνουμε το μείγμα να απορροφήσει το άρωμα της δάφνης για περίπου 15 λεπτά.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C.
3 Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με το ολόκληρο αυγό και το μέλι μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Βάζουμε πάλι στη φωτιά την κρέμα και ζεσταίνουμε ξανά και πριν βράσει ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών με το μέλι ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ένα μεγάλο βάζο.
4 Μοιράζουμε την κρέμα σε τέσσερα φορμάκια. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τρίμμα μοσχοκάρυδο και τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος στο οποίο ρίχνουμε βραστό νερό γεμίζοντας περίπου μέχρι τη μέση κάθε φόρμας. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ώστε να μην σφίξουν πολύ οι κρέμες (το κέντρο τους πρέπει να παραμένει λίγο ρευστό). Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν ελαφρώς και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες .
Σερβίρουμε με λίγο μέλι και σπασμένες μικρές μαρέγκες για πιο ενδιαφέρουσα υφή.

Πηγή: Delicious

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER