ΣΠΙΤΙΚΑ LOLLIPOPS ΜΕ ΜΕΛΙ

Γιαγιάδες και γιατροί συνιστούν μέλι για το βήχα. Αν η ιδέα μιας σκέτης γλυκιάς κουταλιάς μέλι δεν σας συγκινεί ή το κλασικό χαμομήλι με μέλι σας χαλάει τη διάθεση, υπάρχει και πιο “παιχνιδιάρικη” εναλλακτική: τα σπιτικά lollipops μελιού!

Extra points για την ευκολία της συνταγής, που απαιτεί μόνο μέλι (ένα φλιτζάνι βγάζει περίπου 20 lollipops), sticks και αντικολλητικό χαρτί ή silpat (θα έχετε πιθανώς ήδη στην κουζίνα σας εάν ασχολείστε με τη ζαχαροπλαστική). Εάν έχετε το ειδικό θερμόμετρο καραμέλας θα σας φανεί χρήσιμο, αν και δεν είναι απαραίτητο.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Ρίχνετε όσο μέλι θέλετε σε μικρό κατσαρολάκι και το βράζετε. Αν έχετε θερμόμετρο βεβαιωθείτε ότι η καραμέλα σας έχει φτάσει τους 150 βαθμούς. Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά. Εάν δεν έχετε το θερμόμετρο, κάντε μια δοκιμή ρίχνοντας μια σταγόνα από την καραμέσα σε μπολάκι με παγωμένο νερό. Αν σκληρύνει (όπως η καραμέλα), είναι έτοιμο. Αν όχι, συνεχίστε για λίγο ακόμη το βράσιμο σε μεσαία φωτιά. (Παρακολουθείτε στενά το μέλι για να μην σας κολλήσει. Μπορεί για μερικά λεπτά να φαίνεται ότι δεν γίνεται τίποτα, αλλά η θερμοκρασία θα αυξηθεί πολύ απότομα και συστήνεται να μην απομακρυνθείτε καθόλου μέχρι να ετοιμαστεί, οπότε το βγάζετε από τη φωτιά.

Σχηματίστε μικρούς δίσκους από καραμέλα στο silpat ή το χαρτί ψησίματος και κάθε πέντε δίσκους κάνετε μια παύση για να βάλετε τα sticks. Στρίψτε τα λίγο για να βεβαιωθείτε ότι στερεώθηκαν καλά.

DSC00641 DSC00698 DSC00709

Συνεχίστε να φτιάχνετε lollipops μέχρι να τελειώσει η καραμέλα σας. Συνήθως τα πρώτα lollipops δεν βγαίνουν τόσο καλά γιατί η καραμέλα είναι πιο ρευστή αλλά όσο προχωράτε γίνεται πιο παχύρρεστη και σας βοηθάει να φτιάξετε πιο καλοσχηματισμένα lollipops. Όταν η καραμέλα φτάσει σε καλή πυκνότητα μπορείτε να επαναλάβετε τα πρώτα ώστε να μην είναι πολύ λεπτά και να αποκτήσουν πιο ωραίο στρογγυλό σχήμα.

Αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου μισή ώρα. Τυλίξτε τα με διάφανο χαρτί περιτυλίγματος και δέστε τα με χρωματιστές κορδέλες. Εναλλακτικά τυλίξτε τα με αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν μεταξύ του.

Tip: Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση τους, μπορείτε να προσθέσετε στην καραμέλα κατά το ψήσιμο ελάχιστη κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού.

Πηγή: Laura – Oakland Avenue Blog

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER