Όταν το φουντούκι συνάντησε την τρούφα

Έξυπνες συνταγές κλέβουν το απαγορευμένο άρωμα της πανάκριβης και σπάνιας τρούφας χρησιμοποιώντας λάδι, βούτυρο ή αλάτι τρούφας. Ιδανικά, αξιοποιείται σε ξεχωριστές συνταγές με εκλεκτά υλικά που μεταμορφώνουν σε uber gourmand απόλαυση ακόμη και το πιο λιτό τραπέζι κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την πρώτη μπουκιά! Μια τέτοια συνταγή παντρεύει αρμονικά τη ουράνια γεύση του φουντουκιού με το γήινο άρωμα της τρούφας για ένα εκπληκτικό dip…

Dip κρέμας φουντουκιού με άρωμα τρούφας

Υλικά για 2 1/2 φλιτζάνια
2/3 του φλιτζανιού φουντούκια
450 γρ. φρέσκο τυρί ricotta
1/2 φλιτζάνι μαλακό κατσικίσιο τυρί
1 κουταλιά του τσαγιού μουστάρδα Dijon
1/4 κουταλιού του τσαγιού λάδι τρούφας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350°. Απλώνουμε τα φουντούκια σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε μια πετσέτα για να αφαιρέσουμε τη φλούδα. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεπτό τρίμμα. Τα κρατάμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε το μπλέντερ καλά για να χτυπήσουμε τα τυριά, τη μουστάρδα και το λάδι τρούφας μέχρι να αποκτήσουν λεία και κρεμώδη υφή. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ που θα σερβίρουμε τη σος και ενσωματώνουμε τα φουντούκια ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνουμε και εάν χρειάζεται, προσθέτουμε μερικές ακόμη σταγόνες λάδι τρούφας.
Ιδανικά προετοιμάζουμε το ντιπ από την προηγούμενη νύχτα για να μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν το σερβίρουμε.
Ταιριάζει θαυμάσια με αχλάδι και μήλο κομμένα σε φέτες ή με κράκερ με γεύση σκόρδου και με μαύρο πιπέρι, με κριτσίνια ή ψητές αλάδωτες πίτες.
Συνοδέψτε το με αφρώδες λευκό κρασί ή σαμπάνια Brut.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER