Μέλι για ομορφιά και λάμψη

Η ομορφιά, λένε, θα σώσει τον κόσμο. Κι αν δεν σώσει τον κόσμο η ομορφιά, τέσσερις διάσημες αισθητικοί προτείνουν μάσκες που θα σώσουν την ομορφιά. Ο στόχος είναι πιο ρεαλιστικός, ειδικά εφόσον υπόσχονται σπιτικά mini spa για έξτρα λάμψη την παραμονή της πρωτοχρονιάς και όλο τον χρόνο, με τη δύναμη της φύσης, Διαλέξτε τη μάσκα που ταιριάζει στις ανάγκες σας και απολαύστε την μεταξένια αίσθηση στο πρόσωπό σας.

Η αισθητικός των διασήμων Nerida Joy προτείνει μια μάσκα για λάμψη και ενυδάτωση με πηλό και μέλι

Υλικά:

2 κτσ οργανικός πηλός
½ κτγ ξύσμα λεμονιού
½ κτγ γλυκόριζα σε σκόνη
¼ κτγ βιταμίνη C (σκόνη)
¼ κτγ εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σε σκόνη

3 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού ή γλυκολέμονου (lime)
Χυμός Aloe vera για απαλότητα και αναδόμηση ή γιαούρτι για βαθύ καθαρισμό ή μέλι της FoodsCross για έξτρα απαλότητα και αναζωογόνηση

Αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα στέρεα υλικά σε ένα γυάλινο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο. Σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία, παχύρρευστη αλοιφή. Το ζητούμενο είναι να έχει κρεμώδη υφή που θυμίζει φυστικοβούτυρο. Εφαρμόζουμε στο πρόσωπο και το λαιμό και την αφήνουμε να δράσει για περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας να μην στεγνώσει τελείως. Αφαιρούμε με μια ζεστή βρεγμένη πετσέτα. Αυτή η μάσκα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα για πιο λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

—————

Η Kate Somerville, έχει ιδρύσει μια εταιρεία εξειδικευμένη στην υγεία της επιδερμίδας και προτείνει μια μάσκα με λιναρόσπορο και μέλι

Υλικά:
½ κούπα γιαούρτι
1 κτσ μέλι
1 κτσ πολτό από σκόνη λιναρόσπορων

Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα μπολ καλά με ένα κουτάλι και έπειτα εφαρμόζουμε τη μάσκα στο πρόσωπο με τα δάχτυλα ή με ειδική βούρτσα προσώπου. Κάνουμε μασάζ για περίπου 30 δευτερόλεπτα και την αφήνουμε να δράσει για περίπου 2 λεπτά. Η λακτόζη του γιαουρτιού θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ το μέλι λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Ο πολτός λιναρόσπορων είναι ένα φυσικό μέσο απολέπισης που απομακρύνει απαλά τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει λάμψη.

————–

Η Νεοϋορκέζα αισθητικός Mandy Epley φροντίζει και για πιο νεανικό κοινό που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ακμή:

Μηλόξιδο
½ κτγ κουρκούμη σε σκόνη
1 κτσ μέλι της FoodsCross

Πρώτα με ένα βαμβάκι περνάμε το πρόσωπο με μηλόξιδο. Περιμένουμε περίπου πέντε λεπτά πριν εφαρμόσουμε τη μάσκα. Αναμειγνύουμε την κουρκούμη με το μέλι. Με καθαρά στεγνά χέρια ή με ένα επίπεδο ξυλάκι απλώνουμε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Την αφήνουμε να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε με μια απαλή υγρή πετσέτα. Αν παραμείνει μια κιτρινίλα από τον κουρκουμά, απλώς καθαρίστε με γάλα χρησιμοποιώντας βαμβάκι.

Η μάσκα αυτή προσφέρει απίστευτη ανακούφιση σε ερεθισμένες επιδερμίδες χάρη στις αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες των συστατικών της. Συστήνεται η εφαρμογή της 2 φορές την εβδομάδα.

————-

Η Susan Ciminelli είναι αγαπημένη αισθητικός διασημοτήτων του Hollywood και συνιστά μια σούπερ μάσκα προσώπου με μέλι και γιαούρτι:

Ingredients:

½ κούπα γιαούρτι
2 κτσ μέλι της FoodsCross

Αναμειγνύουμε καλά τα δύο συστατικά και τα εφαρμόζουμε σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Αφήνουμε τη μάσκα για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε με μια ζεστή υγρή πετσέτα. Μπορεί να επαναληφθεί και τρεις φορές την εβδομάδα, για να απολαύσετε την απαλή δροσερή αίσθηση στο πρόσωπό σας!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER