Φέτα σαγανάκι με θυμαρίσιο μέλι

Μια απολαυστική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι με υλικά που έχετε σίγουρα στο σπίτι: τυρί φέτα, ελαιόλαδο, θυμαρίσιο μέλι της FoodsCross, μαύρο πιπέρι, πίτες ή ψωμί και ντομάτες. Προαιρετικά, ενισχύσετε τη γεύση με ψητά λαχανικά -ό,τι έχετε στο σπίτι παντζάρια, μελιτζάνες ή πιπεριές. Ανάλογα με το λαχανικό που θα χρησιμοποιήσετε θα αλλάξει και η γεύση του πιάτου. Συνοδέψτε με ρακόμελο ή το αγαπημένο σας κρασί και καλή όρεξη.

300 γρ. τυρί φέτα (στεγνή)
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού της FoodsCross
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ψημένες πίτες

Προαιρετικά:
Ντομάτες, ψητά λαχανικά της επιλογής σας ή ξηροί καρποί

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος στρώνουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω χαρτί ψησίματος για να μεταφέρουμε εύκολα τη φέτα στο πιάτο μετά το ψήσιμο. Τοποθετούμε τη φέτα μέσα και περιχύνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το τυρί αλλά προσέχουμε να μη λιώσει.

Προθερμαίνουμε τη σχάρα. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το μέλι ή σε μπεν μαρί μέχρι να είναι αρκετά ρευστό ώστε με πινέλο να περάσουμε την επιφάνεια της φέτας. Βάζουμε τη φέτα στη σχάρα και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε με πίτες συνοδεύοντας με ψητά λαχανικά ή ξηρούς καρπούς.

Πηγή: Cooking NY Times

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER