Τρουφομαγειρέματα!

Όποιος αγαπάει τις τρούφες, ξέρει ότι οι καλές είναι τόσο ακριβές που είναι δύσκολο να τις αποκτήσει. Ειδικά στις μέρες μας, μερικά γραμμάρια μπορεί να κοστίζουν έως και 100 ευρώ, οπότε η συχνή χρήση τους γίνεται απαγορευτική ακόμη και για τους πιο φανατικούς λάτρεις τους.

Υπάρχουν όμως υπέροχα προϊόντα που δίνουν στο φαγητό το εξαίσιο άρωμα της τρούφας, χωρίς να αδειάζουν το πορτοφόλι. Ο λόγος για το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το αλάτι τρούφας.

Το άλλο μυστικό του γαστρονομικά πεπειραμένου λάτρη της τρούφας είναι ότι αποφεύγει τις πολύ σύνθετες, εντυπωσιακές συνταγές: για παράδειγμα, αρκούν μερικές σταγόνες από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με τρούφα στην αγαπημένη σας sauce Vinaigrette και η απόλαυση πολλαπλασιάζεται μαγικά. Η sauce μπορεί να συνοδέψει θαυμάσια πράσινες σαλάτες όπου μπορείτε να προσθέσετε λίγο foie gras, βραστά αυγά και ψητά μανιτάρια porcini ή portobello. Επίσης εξαιρετικός είναι ο συνδυασμός της με σπαράγγια επάνω από τα οποία θα τρίψετε μια καλή παρμεζάνα.

Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα μπορείτε να τα κάνετε καθημερινά, καθώς η sauce vinegraitte διατηρείται στο ψυγείο για ολόκληρες εβδομάδες (εννοείται σε γυάλινο βάζο με καπάκι). Παρεμπιπτόντως, θυμηθείτε ότι το λάδι τρούφας (όπως άλλωστε και τα περισσότερα έλαια) διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο ή έστω σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Απλώς φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν θα τα χρησιμοποιήσετε.

Με ένα μπουκάλι ελαιόλαδο τρούφας της FoodsCross, μπορείτε να πειραματιστείτε και να ανακαλύψετε τα δικά σας αγαπημένα πιάτα. Προς το παρόν δοκιμάστε την συνταγή για υπέροχη Vinegraitte sauce που ακολουθεί.

 

Υλικά:
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας Premium λάδι τρούφας της FoodsCross
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι απλό ή τρούφας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα και αφήστε τα τουλάχιστον για 15 λεπτά, ώστε τα αρώματα να αναμιχθούν σωστά.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER