Μέλι με σκόρδο για ισχυρό ανοσοποιητικό

Στην κουζίνα μας υπάρχουν πολλά υλικά που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως το μέλι και το σκόρδο. Μάλιστα, ο συνδυασμός των δύο αυτών, όσο παράξενος κι αν ακούγεται, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός.

Εμβαπτίζοντας το σκόρδο στο μέλι, απελευθερώνονται φυσικά ένζυμα για να φτάσουν στο μέγιστο της απόδοσής τους οι ευεργετικές ιδιότητες και των δύο υλικών:

Το μέλι, με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αντιοξειδωτικά της φύσης που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμη κι ένα κουταλάκι είναι απίστευτα θρεπτικό, χωρίς να παραβλέπουμε ότι δεν προκαλεί απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα όπως η ζάχαρη.

Από την άλλη πλευρά το σκόρδο, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, τη ρύθμιση της πίεσης και καταπολεμά τις μυκητισιακές λοιμώξεις. Το σημαντικότερο, ενισχύει το ανοσοποιητικό για την αντίσταση σε ιώσεις και μικρόβια.

Ο πιο απλός τρόπος να συνδυαστούν τα δύο υλικά είναι βάζοντας 8-10 λιωμένες σκελίδες σκόρδου σε ένα βάζο μισού λίτρου και γεμίζοντάς το με μέλι -ιδανικά με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού-. Το βάζο θα πρέπει να παραμείνει για περίπου ένα μήνα δίπλα σε ένα παράθυρο που βλέπει νότια. Έπειτα θα είναι έτοιμο για χρήση.

Ωστόσο, υπάρχει μια πιο εξεζητημένη συνταγή για μέλι με ψημένο σκόρδο.

Υλικά:

250 γρ. μέλι με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού
30 γρ. ξηρό λευκό κρασί
15 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 σκελίδες φρέσκο σκόρδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Σπασμένο λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Με σύρμα χτυπάμε μαζί σε ένα μπολ το κρασί με το ελαιόλαδο.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε κεραμικό σκεύος ψησίματος.Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις τοποθετούμε πάνω στο χαρτί. Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και τελειώνουμε με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Τυλίγουμε σε ένα μικρό δέμα και βάζουμε το κεραμικό ταψάκι στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση και το άρωμά του να πλημμυρίσει την κουζίνα.
Βγάζουμε το σκόρδο από το χαρτί και το λιώνουμε με ένα πιρούνι, μαζί με τους χυμούς από ελαιόλαδο και το κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο στο μέλι, προσθέτουμε πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό ένα γυάλινο βάζο, το οποίο κλείνουμε ερμητικά. Διατηρείται για τουλάχιστον 2 μήνες.

Πηγή: 1 million health tips

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER