Συνταγή για το κρύωμα

Από το φαρμακείο της φύσης, αυτή η συνταγή για ένα ρόφημα πολύ ξεχωριστό θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του κρυώματος ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό. Αν και θέλει χρόνο, είναι πολύ εύκολη και θα σας αποζημιώσει για την αναμονή. Δείτε την εκτέλεση σε αυτό το σύντομο βίντεο ή δοκιμάστε την απευθείας έχοντας υπόψη ότι θα χρειαστείτε 2 μικρά λεμόνια, ένα πορτοκάλι, τζίντζερ, κουρκούμη και μέλι.

Κόβουμε δύο μικρά λεμόνια σε πολύ λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που όπως είναι γνωστό ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Στη συνέχεια κόβουμε με τον ίδιο τρόπο ένα πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μπολ. Και στις δύο περιπτώσεις κρατάμε τη φλούδα, διότι εκεί κρύβονται οι περισσότερες βιταμίνες και έλαια πολύτιμα για το άρωμα και τη γεύση του ροφήματος που θα φτιάξουμε αργότερα. Παράλληλα, και το πορτοκάλι είναι θαυμάσιο για το ανοσοποιητικό.
Το επόμενο συστατικό είναι το τζίντζερ. Καθαρίζουμε ένα κομμάτι και το λιώνουμε με γουδί για να το ρίξουμε στο μπολ με τα εσπεριδοειδή. Το τζίντζερ θα μαλακώσει τον ταλαιπωρημένο από το βήχα λαιμό.
Συνεχίζουμε με μία κουταλιά της σούπας κουρκούμη -ένα μπαχαρικό που βρίσκουμε στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα αλλά και στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ, ενώ χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην αρχαία Αγιουρβέδα και στην αρχαία κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση μολύνσεων και φλεγμονών.
Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα ένα μεγάλο φλιτζάνι αγνό, μη επεξεργασμένο μέλι  -εμείς προτείνουμε το premium θυμαρίσιο μέλι της FoodsCross με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού-. Αυτό το μέλι είναι πολύ θρεπτικό, κάτι σαν υγρός χρυσός που ανακουφίζει από τον έντονο βήχα και τον ύπνο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, όπου τα υγρά από το λεμόνι θα αρχίσουν σιγά σιγά να μετατρέπονται σε ένα πηχτό σιρόπι. Κλείνουμε ερμητικά το βάζο και το κρατάμε στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα.

Όποτε αισθάνεστε καταπονημένοι και έτοιμοι να αρρωστήσετε μπορείτε να πάρετε μια κουταλιά της σούπας από το βάζο, να τη ρίξετε σε ένα μεγάλο ποτήρι και να συμπληρώσετε μέχρι επάνω με καυτό νερό. Αφήνετε λίγο να απευλευθερώσει τα αρώματά του και απολαμβάνετε!

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=pvU-Cop-rkQ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER