Κρέπες με τυριά, μέλι, καρύδια και ροδοπέταλα

O συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Yotam Ottolenghi εμπνεύστηκε τη συνταγή για αυτές τις κρέπες με γλυκό άρωμα που δίνουν το ροδόνερο και το μέλι. Ιδανικό για το πρωινό της ημέρας του Αγ. Βαλεντίνου. Για την περίπτωση που θέλετε να κάνετε μερικές δοκιμές προηγουμένως.

Υλικά:
1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1/4 κουταλιάς αλάτι
2/3 κούπας γάλα πλήρες
6 κουταλιές νερό
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα και 2 κουταλιές τυρί μασκαρπόνε
1 κούπα και 2 κουταλιές τυρί ρικότα
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σκόνη)
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
2 1/4 κουταλιές ροδόνερο
6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο
1 κουταλάκι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια ροδοπέταλα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα καρύδια σε χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στο φούρνο για 7-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να απελευθερώσουν το άρωμά τους. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
Αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα το γάλα, το νερό και τα δύο αυγά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο παχύρρευστο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τα δύο τυριά, τα καβουρδισμένα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. Έπειτα ενσωματώνουμε τη ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές από το ροδόνερο και το τρίτο αυγό που δεν χρησιμοποιήσαμε. Μόλις αποκτήσουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τις κρέπες.
Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε μισή κουταλιά βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 15 εκατοστών. Ρίχνουμε 2 κουταλιές ή ένα φλιτζανάκι του καφέ από το μείγμα για τις κρέπες και το απλώνουμε γρήγορα κουνώντας το τηγάνι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί για περίπου 45 δευτερόλεπτα. Γυρνάμε την κρέπα και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα για άλλα 45 δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε την έτοιμη κρέπα σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώστε να φτιάξουμε άλλες 11 κρέπες.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο. Βάζουμε 3 κουταλιές από τη γέμιση στο κέντρο μιας κρέπας και διπλώνουμε για να φτιάξουμε ένα σφιχτό κύλινδρο. Την βάζουμε στο ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες κρέπες. Περνάμε με πινέλο τις κρέπες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα και η γέμιση να είναι αρκετά ζεστή.
Στο μεταξύ, σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μέλι και το χυμό λεμονιού με το υπόλοιπο ροδόνερο. Περιχύνουμε με το σιρόπι αυτό τις κρέπες ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη, ενώ σκορπάμε από πάνω και μερικά ροδοπέταλα. Σερβίρονται ζεστές.

 

Source: Food & Wine

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER