Μέλι με βότανα

Αρωματικό, ενισχυμένο με τις ευεργετικές ιδιότητες του θυμαριού, το μέλι της FoodsCross είναι ιδανικό για πειράματα με αγαπημένα βότανα και μπαχαρικά -από λεβάντα και βασιλικό ή τζίντζερ μέχρι κανέλα, πιπέρια και τσίλι. Φυσικά εμπλουτισμένο με αρώματα και ενίοτε πιο πικάντικο, το μέλι αυτό συνοδεύει επιδόρπια, ξηρούς καρπούς, φρούτα ακόμη και τυριά, σαλάτες ή ψητά. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν συνταγές που προτείνουν το βράσιμο του μελιού, αλλά όταν έχεις ένα μέλι με 80% γυρεόκοκκους, ξέρεις ότι το βράσιμο απορρίπτεται εξ ορισμού. Προτίμησε την εξίσου αποτελεσματική μέθοδο εμβάπτισης των βοτάνων στο μέλι, για περίπου 5 μέρες μέχρι να διαχυθεί το άρωμά τους. Προσοχή όμως: τα βότανα πρέπει να είναι ξερά. Ακολουθεί η συνταγή, που μπορείτε να εφαρμόσετε με όποιο βότανο ή/και μπαχαρικό θέλετε.

 

1. Προετοιμάστε τα βότανα, που πρέπει οπωσδήποτε να είναι ξερά και κατά προτίμησε σε κλωναράκια ή ολόκληρα φυλλαράκια ώστε να είναι πιο εύκολο το σούρωμα. Τα ψιλοκομμένα βότανα μπορεί να απελευθερώσουν τα αρώματά τους πιο γρήγορα, αλλά θα δυσκολευτείτε να τα αφαιρέσετε.

2. Τοποθετήστε τα βότανα σε ένα μεγάλο βάζο κι έπειτα γεμίστε το με μέλι, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο καλαμάκι για να αναμειχθούν καλά. Καθαρίστε καλά το στόμιο με ένα καθαρό πανί και κλείστε σφιχτά το καπάκι. Εάν φτιάξετε πολλά βάζα με διαφορετικά βότανα, θυμηθείτε να βάλετε μικρές ετικέτες με σήμανση των βοτάνων που θα βοηθήσει πολύ αργότερα για να καταλάβετε ποια βότανα υπάρχουν σε κάθε βάζο. Συμβουλή: κρατήστε το μέλι της FoodsCross στην άκρη -θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για το έτοιμο αρωματισμένο μέλι.

3. Αφήστε τα βότανα να απελευθερώσουν τα αρώματά τους στο μέλι για τουλάχιστον πέντε ημέρες. Στο διάστημα αυτό ρίχνετε ματιές στο βάζο και όποτε βλέπετε ότι τα βότανα ανεβαίνουν και επιπλέον στη επιφάνεια, γυρίζετε το βάζο ανάποδα ώστε να παραμένουν πάντα βυθισμένα στο μέλι. Για πιο έντονη γεύση, δώστε περισσότερες ημέρες στη διαδικασία -ακόμη και μία επιπλέον εβδομάδα.

4. Σουρώστε το μέλι και ρίξτε το πάλι στο βάζο της FoodsCross, γιατί όταν έχετε ένα βάζο βραβευμένου design δεν έχει νόημα να το αντικαταστήσετε με τα βάζα του εμπορίου. Μπορείτε να σουρώσετε το μέλι με κάποιο λεπτό σουρωτήρι ή ακόμη και με τουλπάνι εφόσον τα βότανα έχουν τριφτεί σε πολύ ψιλή σκόνη. Τα βότανα που θα απομακρύνετε από το μέλι μπορείτε να τα κάνετε ρόφημα.

5. Το βάζο της FoodsCross έχει τώρα το σπάνιο, πλούσιο σε γυρεόκοκκους μέλι της FoodsCross ενισχυμένο με αρώματα από βότανα και μπαχαρικά που επιλέξατε. Βάλτε το σε σκοτεινό και ξηρό μέρος και θα διατηρηθεί για πάντα, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείτε σύντομα ανεφοδιασμό. Χρησιμοποιήστε το σε τυριά ψημένα ή ωμά, φρούτα, σαλάτες, γιαούρτι, παγωτό ή όπου αλλού υπαγορεύει η γαστρονομική φαντασία σας!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER