Όταν η τρούφα έγινε του …αλατιού

Οι τρούφες χρησιμοποιούνταν από αρκετά νωρίτερα για να δίνουν γεύση και άρωμα στο αλάτι, αλλά η ιδέα απέκτησε πραγματικά πολλούς πιστούς μόλις πριν από 10 χρόνια. Αφορμή στάθηκε ένας Ιταλός έμπορος τροφίμων, ο Ritrovo, που μύησε τους Αμερικανούς στις αρετές του. Το αλάτι τρούφας γνώρισε σχεδόν αμέσως τεράστια επιτυχία και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές στις κουζίνες των γαστρονομικά ανήσυχων φίλων της τρούφας που ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους για να το αξιοποιούν.

Με αφορμή την κυκλοφορία του αρωματισμένου με πραγματική πολύτιμη μαύρη τρούφα αλατιού της FoodsCross συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες για να ανοίξετε το βάζο με το γουρουνάκι του Si Scott και να απολαύσετε μοναδικές στιγμές γευστικών εξάρσεων!

Προτεινόμενες χρήσεις αλατιού μαύρης τρούφας:

Αυγά: ταιριάζει φανταστικά με όλα τα πιάτα που περιέχουν αυγά: καγιανά, μάτια, ομελέτες, ποσέ.
Ριζότο: το αλάτι τρούφας θα κάνει ακόμη πιο πλούσιο ένα καλοφτιαγμένο κρεμώδες ριζότο.
Πατάτες: οι ψητές ή τηγανητές πατάτες αποκτούν νέο ενδιαφέρον με την απλή αντικατάσταση του κοινού αλατιού με αλάτι τρούφας.
Bruschetta: ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο αρωματισμένο με πραγματική τρούφα κι από πάνω λίγο αλάτι τρούφας είναι το μυστικό για μια κυριολεκτικά αξέχαστη εμπειρία.
Σως για σαλάτες: Από την αγαπημένη vinegraitte μέχρι όποια σος υπαγορεύει η φαντασία σας, το αλάτι τρούφας μπορεί να γίνει το μαγικό συστατικό που θα ανατρέψει τα γευστικά στερεότυπα.
Ζυμαρικά φούρνου: Ανακατέψτε μια κουταλιά αλάτι τρούφας σε ένα φλιτζάνι τυρί ricotta και χρησιμοποιήστε το για όλα τα πιάτα ζυμαρικών σας. Δεν θα πιστεύετε τι μπορεί να κάνει μια κουταλίτσα αλάτι!
Sushi: ναι, η χάρη της τρούφας έφτασε μέχρι εδώ. Μια δοκιμή θα σας πείσει πως το αλάτι τρούφας μπορεί άνετα να εκτοπίσει τη σόγια σος από τα πιάτα με sushi ή άλλα ωμά θαλασσινά.
Μακαρονάδα: Μόνο απλή δεν θα είναι η μακαρονάδα που θα σερβίρετε al dente με μόνη προσθήκη λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τρούφας και ελάχιστο αλάτι τρούφας.
Μαρινάρισμα: σε κάθε μαρινάρισμα, προσθέστε λίγο αλάτι τρούφας και περιμένετε να γευθείτε τη διαφορά.
Popcorn: Το απαραίτητο συνοδευτικό για βραδιές προσιτής πολυτέλειας με ταινία και καλή παρέα: ποπ κορν με βούτυρο τρούφας και αλάτι τρούφας! Αν θέλετε κάτι πιο εξεζητημένο, συνοδέψτε και με ένα ποτήρι παγωμένη σαμπάνια.

Πηγή: GourmetSleuth.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER