Όλα για την πολύτιμη λευκή

Η πολύτιμη λευκή τρούφα είναι η πιο σπάνια και περιζήτητη ποικιλία της ακριβότερης τροφής στον κόσμο. Φέτος, η τιμή του κιλού αγγίζει τα 4.000 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για αγορά τρούφας σε δημοπρασία είναι 34.000 δολάρια. Το τίμημα αυτό κατέβαλε Αμερικανός εστιάτορας το 2002.

Παρότι μία τρούφα μπορεί να βγάλει αρκετά πιάτα, καθώς μερικά ξύσματα αρκούν για να προσδώσουν σε ένα πιάτο το ακριβό άρωμα του πολύτιμου μύκητα, η τιμή της παραμένει αποτρεπτικός παράγοντας για τους ιδιώτες λάτρεις της. Δυστυχώς η λευκή τρούφα δεν καλλιεργείται, ενώ η εύρεσή της από ειδικά εκπαιδευμένους χοίρους, αλλά κυρίως σκύλους θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Η μεγάλη ζήτηση σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαθεσιμότητα έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες διακυμάνσεις στη μετοχή της τρούφας στο παγκόσμιο γαστρονομικό “χρηματιστήριο”.

Όμως, τα γκουρμέ εστιατόρια του πλανήτη χρειάζονται την τρούφα και η λύση βρέθηκε σε γυάλινες φιάλες με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στο οποίο εμβαπτίζονται τρούφες για να απελευθερώσουν το μοναδικό άρωμά τους. Φυσικά, όπως σε κάθε τι πολύτιμο, η χημεία επιστρατεύτηκε για να υποκαταστήσει τη σπάνια πρώτη ύλη. Το αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορούν στην αγορά λάδια τρούφας, που όμως δεν έχουν πάρει το άρωμα ή τον τίτλο τους με φυσική διαδικασία. Έχει σημασία; Και βέβαια. Πρώτον διότι οι φυσικές τροφές είναι η τελευταία άμυνά μας απέναντι στα εκατοντάδες διατροφικά σκάνδαλα για τα οποία ενημερωνόμαστε καθημερινά και δεύτερον γιατί η αυθεντικότητα στην κουζίνα είναι αρετή και αναγνωρίζεται στο τραπέζι.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με λευκή τρούφα της FoodsCross, σύμφωνο, με τη θεμελιώδη συνταγή της που υπαγορεύει νόστιμες, αληθινές και υγιεινές τροφές, έχει ισχυρό και επίμονο άρωμα, έντονη, ευχάριστη γεύση και προσφέρεται χωρίς χρωστικές ουσίες, τεχνητά αρωματικά και συντηρητικά. Αναζητήστε το στην μοντέρνα φιάλη με το γουρουνάκι που σχεδίασε ο Si Scott. Επιλέξτε ανάμεσα στη φιάλη των 250 ml και την πιο μικρή φιάλη των 100 ml. Μερικές μόνο σταγόνες αρκούν για να κάνουν τη διαφορά.

Διαθέσιμο προς το παρόν αποκλειστικά στο eshop της FoodsCross.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER