Λαζάνια με μοσχαράκι, τυριά και ελαιόλαδο τρούφας

Ποιος δεν αγαπάει τα λαζάνια; Με αυτή την εμπνευσμένη συνταγή του Chef Thiago Silva η αγάπη θα γίνει λατρεία. Για ειδικές περιστάσεις, ειδικά αν προσθέσετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για ακόμη πιο σοφιστικέ γεύση. Γρήγορα στην κουζίνα!

Κόβουμε σε κομμάτια το μοσχαράκι, ρίχνουμε λευκό πιπέρι και τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ελαιόλαδο ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα κομμένα σε κύβους και σέλερι. Μόλις πάρουν χρώμα και αυτά, βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το μοσχάρι και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό και τελευταίο τον πολτό ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 3 ώρες.

Σε ξεχωριστή κατσαρόλα λιώνουμε βούτυρο με αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε διαδοχικά ελβετικό τυρί σε μικρά κομμάτια και μοτσαρέλα τριμμένη. Ανακατεύουμε καλά και μόλις έχουμε ένα ομοιογενές λαστιχωτό μείγμα, τρίβουμε από πάνω παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και ολοκληρώνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τρούφας. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τυριών παγοκύστες και καταψύχουμε.

Ξεφορμάρουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τους κύβους τυριών.

Παίρνουμε τη ζύμη για λαζάνια ανοιγμένη και κόβουμε με κουπάτ δίσκους διαμέτρου περίπου 5 εκατοστών. Φτιάχνουμε με χαρτί ψησίματος μικρά τσέρκια ανάλογης διαμέτρου και τοποθετούμε στη βάση τους ένα δίσκο από τη ζύμη για λαζάνια. Καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση από τη κόκκινη σάλτσα μοσχαριού, τρίβουμε από πάνω παρμεζάνα και προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι επάνω. Με μαχαιράκι αφαιρούμε έναν κύβο από το κέντρο, με οδηγό μια τετράγωνη φόρμα, και το γεμίζουμε με έναν από τους κύβους τυριών. Τρίβουμε από πάνω πάλι παρμεζάνα και καλύπτουμε με έναν ακόμη δίσκο ζυμαρικών. Ολοκληρώνουμε με σάλτσα μοσχαριού, παρμεζάνα τριμμένη και βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο, που θα καλύψουμε με έναν τελευταίο δίσκο ζυμαρικών. Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 20-25 λεπτά.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER