Μέλι με όλη τη δύναμη του θυμαριού

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, έλεγε ότι το θυμάρι είναι ένα εκπληκτικό βότανο που μπορεί να καλλιεργηθεί σε κήπους ή να συλλεχθεί άγριο στην εξοχή. Μάλιστα είχε επισημάνει και τις θεραπευτικές χρήσεις του για την αντιμετώπιση ασθενειών του αναπνευστικού.
Στην νεότερη Ελλάδα, το θυμάρι εξακολούθησε να αποτελεί αγαπημένο βότανο και εκτός κουζίνας. Μάλιστα, οι Κρητικοί από πολύ παλιά έτριβαν με θυμάρι τα ούλα τους για να θεραπεύσουν την ουλίτιδα. Τα τελευταία χρόνια κλινικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει αυτό που οι Κρητικοί εμπειρικά είχαν διαπιστώσει: οι αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες του θυμαριού είναι όντως αποτελεσματικές για την οδοντική πλάκα την ουλίτιδα και την τερηδόνα.

Και όχι μόνο: Ένα δυνατό αφέψημα θυμαριού συμβάλλει στην ανακούφιση από ρευματισμούς. Το έγχυμα θυμαριού καταπραΰνει τα φουσκώματα της κοιλιάς, ενισχύει την πέψη, θεραπεύει τη γαστρεντερίτιδα και τα κρυώματα της κοιλιάς, ενώ είναι ευεργετικό και για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα). Επίσης, είναι καλό για λοιμώξεις των πνευμόνων, βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, καταρροή. Τονωτικό, αγχολυτικό, αντικαταθλιπτικό και δυναμωτικό, τονώνει σώμα και πνεύμα, το θυμάρι είναι, χωρίς υπερβολή, ένα πολύτιμο βότανο.
Η πιο γλυκιά φυσική εκδοχή του είναι το θυμαρίσιο μέλι. Ποιο είναι όμως το καλύτερο θυμαρίσιο μέλι; Στην Ελλάδα, αρκεί ένα μέλι να έχει μόλις 18% γυρεόκοκκους θυμαριού για να έχει τη λέξη θυμαρίσιο στην ετικέτα. Όμως θα θεωρούσατε ότι απολαμβάνετε τις ευεργετικές ιδιότητες του φρέσκου χυμού από πορτοκάλι αν ξέρατε ότι το ποτήρι σας περιέχει μόνο 18% πορτοκάλι; Γι’ αυτό και η FoodsCross επιμένει στο πιο σπάνιο μέλι με υψηλό ποσοστό γυρεόκοκκου θυμαριού που ξεπερνάει το 60-70 ή ακόμη και 80% περιεκτικότητας σε γυρεόκοκκους θυμαριού.
Για να ανταποκριθεί στην αξία του περιεχομένου του, το βάζο της FoodsCross είναι εξίσου μοναδικό με διεθνή βραβεία για το design του. Αναζητήστε το με σήμα την μέλισσα που σχεδίασε ο Si Scott αποκλειστικά για ένα μέλι επιλεγμένο με φροντίδα, που δεν υφίσταται θερμική επεξεργασία, ώστε να διατηρεί σε απόλυτο βαθμό την υψηλή θρεπτική και ευεργετική για την υγεία αξία του.
Σε επιλεγμένα καταστήματα και στο Beeology section του eshop της FoodsCross.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER