Ο Tom Hanks προειδοποιεί: η κακή διατροφή είναι ανοησία

Η διάγνωση διαβήτη τύπου 2 πριν από τρία χρόνια ώθησε τον Tom Hanks να αναθεωρήσει τις διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος.

Σε συνέντευξή του πρόσφατα ο 60χρονος σταρ του Hollywood δήλωσε ότι έπρεπε να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του όταν ήταν πιο νέος: “Είμαι κομμάτι της τεμπέλικης αμερικανικής γενιάς που χόρευε τυφλά σε ένα πάρτι και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με κάποια ασθένεια”, εκμυστηρεύτηκε. “Είχα παραπάνω κιλά. Με είδατε στις ταινίες. Ξέρετε πώς ήμουν. Ήμουν ανόητος”.

Τώρα δηλώνει ότι είχε προσπαθήσει να κρατήσει υπό έλεγχο τη διατροφή του με μικρές αλλαγές στα γεύματά του, αλλά αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. “Νόμιζα ότι θα μπορούσα να αποφύγω το πρόβλημα αφαιρώντας το ψωμάκι από τα χάμπουργκερ, αλλά αυτό δεν ήταν τελικά αρκετό”.

Ωστόσο δεν απογοητεύεται από τη διάγνωση. Ο Hanks παραμένει αισιόδοξος για την ασθένειά του: “Ο γιατρός μου λέει ότι αν μπορέσω να πετύχω το σωστό βάρος, δεν θα έχω πια διαβήτη τύπου 2”.

 

Η αποκάλυψη αυτή από τον Tom Hanks αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια εποχή που ο διαβήτης εξαπλώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς. Δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους της κακής διατροφής με πολλή ζάχαρη, λιπαρά και junk food. Η εκλεκτικότητα δεν είναι μόνο θέμα γαστρονομικής παιδείας αλλά ποιότητας ζωής και υγείας. Όσο οι μεγάλοι σταρ της μικρής οθόνης κρύβουν τα αποτελέσματα των καταχρήσεων πίσω από λαμπερά χαμόγελα, το κοινό χάνει την ευκαιρία της ορθής ενημέρωσης με πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό και η δημόσια εξομολόγηση του Tom Hanks είναι ίσως πιο σημαντική και από την δημοσίευση επιστημονικών άρθρων στις στήλες υγείας των blogs και περιοδικών.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER