Τα 20+1 πιο cool gadgets της κουζίνας

Η φαντασία εισβάλει στο βασίλειο της λειτουργικότητας για να “μαγειρέψει” εμπειρίες που δεν περιορίζονται στην περιοχή του ουρανίσκου, αλλά κάνουν κατάληψη στον κόσμο των αισθήσεων.

Από την ταπεινή κουτάλα και το καπάκι της κατσαρόλας ή το διαχωριστή αυγών μέχρι την καφετιέρα και τον ενδεδυμένο με την αστερόσκονη ενός μεγάλου designer στύφτη, η συλλογή gadgets που ανακαλύψαμε και αναδημοσιεύουμε είναι σύμφωνη με το πνεύμα του FoodsCrossing: η αξία δεν έχει στεγανά. Εξαπλώνεται με απληστία στο χώρο και προβάλλει απαιτήσεις. Όπως αγγίζει τα όρια της ασέβειας να προσφέρεις ένα εξαιρετικά σπάνιο μέλι σε ένα από τα χιλιάδες γυάλινα βάζα με το χρυσαφί καπάκι, έτσι και η κουζίνα ενός λάτρη της γεύσης χρειάζεται τον κατάλληλο εξοπλισμό μακριά από κλισέ και κοινοτοπίες.

Ανακαλύψτε 21 ευρηματικά αντικείμενα με έξυπνο και πικάντικο design που δώσουν ώθηση στη δημιουργικότητά σας, γιατί, όλα ή σχεδόν όλα ξεκινούν από τις λεπτομέρειες. Τι σας αρέσει περισσότερο;

 

egg separator

Ξεχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι με ακρίβεια με ένα χρωματιστό ψάρι από σιλικόνη. Είναι απλό: σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε το ψάρι για να “ρουφήξει” τον κρόκο. Πανεύκολο και πιο όμορφο από κάθε άλλη πρόταση για διαχωριστή αυγών.

Αγόρασέ το

—————

Funny breakfast molds

Τα παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα ωραίο πιάτο πρωινού, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους ενήλικες. Με αυτές τις πολύ απλές στη σύλληψή τους φόρμες σιλικόνης, θα δώσετε σχήμα στα αυγά ή τα pancakes χωρίς να γρατζουνίσετε το τηγάνι.

Αγόρασέ το

—————

banana split

Κόψτε μια μπανάνα σε ροδέλες με μία κίνηση χάρη σε αυτό το εργαλείο που θα βάλει ακόμη και τα μικρά παιδιά στην διαδικασία να ετοιμάσουν μόνα τους το πρωινό με ασφάλεια, αφού δεν χρειάζεται μαχαίρι.

Αγόρασέ το

—————

apple slicer

Το κόψιμο ενός μήλου ποτέ δεν ήταν τόσο απλό. Αυτό το μικρό εργαλείο έχει μεγάλα γερά χερούλια για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και έχει σχεδιαστεί με προσοχή: ακόμη και το ότι είναι ελαφρώς ανυψωμένο οφείλεται στην προνοητικότητα του σχεδιαστή ώστε ο τελικός χρήστης να μην χτυπάει τα χέρια του κάθε φορά που το χρησιμοποιεί.

Αγόρασέ το

—————

loch-ness-monster-ladle

Μπορεί μια κουτάλα να γίνει πιο χαριτωμένη? Πολύχρωμα τερατάκια του Loch Ness ξεπροβάλλουν από την κατσαρόλα και δίνουν χρώμα στην καθημερινότητά μας.

Αγόρασέ το

—————

manatee-tea-infuser

Ένα θαλάσσιο κήτος ξεκουράζεται στο φλιτζάνι αφήνοντας το τσάι να απελευθερώσει τα αρώματά του στο ζεστό νερό. Μια ξεχωριστή επιλογή για τους λάτρεις των βοτάνων και κυρίως του τσαγιού.

Αγόρασέ το

—————

measuring-spoon-scale

Όσοι μαγειρεύουν θα εκτιμήσουν τα προσόντα αυτού του κουταλιού που ζυγίζει με ακρίβεια το περιεχόμενό του για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εκτέλεση των συνταγών. Εκτός από το βάρος (μέχρι 283 γραμμάρια), υπολογίζει και τον όγκο, ενώ έχει τη δυνατότητα να μετρήσει και τις συνεχόμενες κουταλιές που ρίξατε σε περίπτωση που χάσετε το λογαριασμό.

Αγόρασέ το

—————

cute-owl-timer-600x458

Η χαρωπή κουκουβάγια του Kikkerland είναι το πιο πρωτότυπο χρονόμετρο κουζίνας που προστατεύει τους αφηρημένους χρήστες από ατυχήματα υπερβολικού ψησίματος και όχι μόνο.

Αγόρασέ το

—————

designer-egg-timer

Φουτουριστικές πάπιες χρονόμετρα κουζίνας, από τον διάσημο designer Eero Aarnio, δημιουργό της εμβληματικής Ball Chair. .

Αγόρασέ το

—————

creative-lid

Η Fred & Friends υπογράφει το design σε αυτό το εντυπωσιακό καπάκι κατσαρόλας – πλοίο που φυλακίζει την υγρασία για πιο νόστιμο φαγητό, αλλά δεν επιτρέπει ανεπιθύμητες υπερχειλίσεις.

Αγόρασέ το

—————

cake-slicer-and-tong-combo

Για το κόψιμο τέλειων κομματιών κέικ, υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο και παρότι δεν μοιάζει με ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό.

Αγόρασέ το

—————

cute-kitchen-knife-sharpener

Το τρόχισμα των μαχαιριών γίνεται περιπετειώδες, κάνοντας τους επίδοξους σεφ να νιώσουν πολύ σκληροί για να πεθάνουν από τα σαγόνια του καρχαρία. Ποτέ το κοφτερό χιούμορ δεν ήταν τόσο χρήσιμο!

Αγόρασέ το

—————

color-coded-cutting-boards

Τέσσερις επιφάνειες κοπής και τα αντίστοιχα μαχαίρια τους, για να μην κόβεις στην ίδια επιφάνεια το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Η οικονομία χώρου είναι εντυπωσιακή και για αυτό θεωρείται ιδανικό σετ για μικρές κουζίνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι θαυμάσιο για πιο ευρύχωρες κουζίνες.

Αγόρασέ το

—————

stylish-sanitary-soap-dispenser

Όταν τα χέρια είναι γεμάτα λάδια ή ζυμάρια ή κιμάδες, το πλύσιμο των χεριών θέτει κάποια θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Για να μην πιάνετε το dispenser του υγρού σαπουνιού, γεννήθηκε η ιδέα της ελαφριάς πίεσης με το πίσω μέρος του χεριού. Η ιδέα είναι τόσο ιδιοφυής, που σε κάνει να απορείς γιατί δεν είναι όλα τα dispenser σαπουνιού έτσι.

Αγόρασέ το

—————

touch-sensing-faucet

Και με τη βρύση υπάρχει το ίδιο πρόβλημα: πώς την ανοίγεις όταν τα χέρια είναι λερωμένα από το μαγείρεμα; Με ευαισθησία στο άγγιγμα, η βρύση αυτή του οίκου Delta είναι ένα αριστούργημα υγειονομικής ασφάλειας και πρακτικότητας, ενώ παράλληλα είναι αξιόπιστη και πανέμορφη.

Αγόρασέ το

—————

fun-herb-infuser

Ο χρόνος είναι πολύτιμος στην κουζίνα, αλλά κανείς δεν θέλει να γλιτώσει το χρόνου που απαιτείται για την προετοιμασία των ψιλοκομμένων λαχανικών και βοτάνων. Με αυτές τις θήκες μπαίνουν ολόκληρα τα βότανα ή λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα και απελευθερώνουν τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά τους στις σάλτσες και τις σούπες χωρίς να αφήσουν ίχνη!

Αγόρασέ το

—————

 

adjustable-overhead-tablet-holder

Η τεχνολογία προχωρά και οι συνταγές ψηφιοποιούνται. Το tablet παίρνει τη θέση του Τσελεμεντέ, αλλά για πιο εύκολη πρόσβαση, δημιουργήθηκε μια βάση που το κρατά στο επίπεδο των ματιών ή όπου θέλετε.

Αγόρασέ το

—————

star-wars-

Ο Πόλεμος των Άστρων έχει φανατικούς οπαδούς που δεν χρειάζονται δικαιολογία για να μετατρέψουν την κουζίνα τους σε άνδρο το Darth Vader με φρυγανισμένο ψωμί να πετάγεται από το κεφάλι του! Μάλιστα, το λογότυπο της δημοφιλούς σειράς Star Wars εμφανίζεται πάνω σε μία πλευρά του ψωμιού προκαλώντας ντελίριο στους funs.

Αγόρασέ το

—————

attractive-juicer-design

Ο αστέρας του παγκόσμιου design, ο αιρετικός και υπέροχος Philippe Starck σχεδίασε αυτόν τον αποχυμωτή που μοιάζει με γλυπτό και απέδειξε ότι η διαφορετική προσέγγιση δεν συνεπάγεται συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα. Η τέχνη μπαίνει στον πάγκο της κουζίνας.

Αγόρασέ το

—————

beautiful-coffee-maker-design

Οι όμορφες καφετιέρες, λένε, είναι σαν τους μονόκερους -δυσεύρετες! Αυτή η κομψή Chemex Ottomatic μηχανή για καφέ και τσάι έχει πολύ υψηλές επιδόσεις και στην ποιότητα του ροφήματος που δίνει αλλά και στην αισθητική της αξιολόγηση.

Αγόρασέ το

—————

artistic-spiral-wine-decanter

Αυτή η καράφα από φυσητό γυαλί είναι εντυπωσιακή με το υπέροχο σπιράλ σχήμα της. Όμως δεν είναι απλώς όμορφη. Είναι και μια εξαιρετική επιλογή για να απελευθερώσει τα αρώματά του το κρασί, κάτι που θα ικανοποιήσει τους πιο καλά ενημερωμένους οινογνώστες.

Αγόρασέ το

 

 

Περισσότερα: Home Designing 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER