Knock-out smoothie: στη μνήμη του Muhammad Ali

Λένε ότι ήταν ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών. Όμως ο θρύλος του ρινγκ, ο εκρηκτικός, Muhammad Ali που έγινε σύμβολο για τους μαύρους με επιρροή που λένε ότι ξεπερνά και αυτή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, είχε ένα μυστικό: “πετούσε σαν πεταλούδα και τσιμπούσε σαν μέλισσα”. Σύμφωνα με στοιχεία της βιογραφίας του, έτρωγε και σαν μέλισσα, αφού για να αναπληρώνει την ενέργεια που χρειαζόταν στις προπονήσεις και τους αγώνες του είχε βάλει στη διατροφή του την γύρη.

Οι γυρεόκοκκοι περιέχουν τα αρσενικά κύτταρα αναπαραγωγής των φυτών και θεωρούνται άριστη πηγή πρωτεϊνών. Αρκετοί μελισσοκόμοι συλλέγουν γύρη, τοποθετώντας μια αυτοσχέδια κατασκευή στην είσοδο της κυψέλης, όπου συγκρατούνται μερικοί γυρεόκοκκοι που πέφτουν από τα πόδια των μελισσών που επιστρέφουν φορτωμένες. Όσοι θέλουν έξτρα ενέργεια παίρνουν μισό κουταλάκι γύρης (συνήθως πασπαλίζουν με αυτό τα δημητριακά), αλλά συστήνεται η αποφυγή κατανάλωσης μεγαλύτερης ποσότητας γιατί μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα -κι αν δεν μπορείς να την εκτονώσεις ρίχνοντας κάποιον στο καναβάτσο, καλύτερα να περιοριστείς σε μια μικρή δόση.

Επειδή λοιπόν ο Muhammad Ali αγαπούσε τη γύρη, είναι σίγουρο ότι θα προτιμούσε και ένα μέλι με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους, όπως το συλλεκτικό θυμαρίσιο της FoodsCross. Με το μέλι αυτό, ένα απολαυστικό smoothie με φράουλες, βατόμουρα, gojie berries, χυμό μήλου και lime γίνεται ενεργειακό ποτό υψηλών απαιτήσεων. Η συνταγή που ακολουθεί είναι ο δικός μας φόρος τιμής στον “μέγιστο” (όπως του άρεσε να αποκαλεί τον εαυτό του) πυγμάχο όλων των εποχών.

To smoothie του Muhammad Ali

Υλικά για ένα μεγάλο ποτήρι

150 γραμ. κατεψυγμένες φράουλες ή βατόμουρα ή όποιο άλλο είδος μούρων προτιμάτε
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες
4 κουταλιές χυμό μήλου
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό lime
2 κουταλιές της σούπας μέλι με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού
Προαιρετικά: 1/2 κουταλάκι γύρη

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε χυμό μήλου ή μέλι για να πετύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα και γλυκύτητα. Σερβίρουμε σε μεγάλο ψηλό ποτήρι και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με γύρη. Knockout!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER