Οι 7 τροφές που αδυνατίζουν

Κι όμως, υπάρχουν τροφές που αδυνατίζουν. Τις γνωρίζετε;

Μηλόξυδο
Τα οφέλη του μηλόξυδου γίνονται όλο και πιο γνωστά μέρα με τη μέρα. Εκτός του ότι αποβάλει το αίσθημα της λιγούρας, βοηθάει και στη μείωση βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνει το γλυκαιμικό δείκτη των τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά. Μπορείς να αντικαταστήσεις με αυτό το κλασικό ξύδι και να δεις σύντομα αποτελέσματα.

Ξινό λάχανο
Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι fitness advisors του εξωτερικού έχουν εμμονή με το ξινό λάχανο, ή αλλιώς με το λάχανο τουρσί. Ας ξεκινήσουμε με τα οφέλη που μπορεί τα προσφέρει στην υγεία μας. Βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και διατηρεί το πεπτικό μας σύστημα ευτυχισμένο και υγιές. Σύμφωνα με όσα έχουν αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια, το υγιές έντερο συμβάλει σημαντικά στην απώλεια βάρους και στην σταδιακή επίτευξη αυτού του στόχου.

Κουρκούμη
Ένα κοινό συστατικό στην ινδική κουζίνα, που δίνει χρώμα στα φαγητά μας και βοηθάει στο αδυνάτισμα. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την πέψη, είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και καταπραΰνει τον πόνο στους μύες που έχουν καταπονηθεί από σκληρή προπόνηση. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη λίπους στο σώμα.

Γύρη
Πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες η γύρη είναι εξαιρετικά ευεργετική. Στα θετικά της συμπεριλαμβάνεται η συμβολή της στην πέψη, αλλά και στην απώλεια βάρους, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς όχι μόνο περιορίζει το αίσθημα της πείνας αλλά συγχρόνως επιταχύνει τον μεταβολισμού.

Κεφίρ
Εξαιρετική πηγή για βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες. Αυτό το κρεμώδες, προβιοτικό προϊόν είναι τόσο απαραίτητο για την υγεία, όσο και για την καλή πέψη και απώλεια βάρους. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για υπέροχα smoothies, αν και είναι εξίσου απολαυστικό και σκέτο.

Μέλι
Το μέλι είναι ευρέως γνωστό ότι καταπραΰνει τον πονόλαιμο και τον βήχα, διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενισχύει τη σωστή υγεία του σώματος και μπορεί να βοηθήσει στη γρήγορη επούλωση των πληγών. Εκτός από όλα αυτά όμως, το μέλι διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ειδικά όταν καταναλώνεται στην πιο αγνή, μη επεξεργασμένη μορφή του.

Λάπαθο
Ήρθε η ώρα, μετά το kale, να γνωρίσετε το λάπαθο. Πρόκειται για πράσινο, φυλλώδες λαχανικό με πολλά οφέλη, που ξεπερνούν αυτά που έχουν φερ’ ειπείν το λάχανο ή το σπανάκι. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, κάλιο και ασβέστιο. Σύμφωνα με έρευνες, το λάπαθο μειώνει τις κράμπες, το άγχος και αυξάνει την ημερήσια ενέργεια του σώματος. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή και δυνάμεις στο γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Πηγή: TLife

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER