Ροδάκινα ψητά με μέλι και παγωτό

Το μέλι με φρούτα δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Εκτός ίσως από φρούτα με μέλι και παγωτό. Δοκιμάστε τη συνταγή για ψητά ροδάκινα με μέλι και παγωτό και θα συμφωνήσετε σίγουρα!

ΣΥΝΤΑΓΗ για ψητά ροδάκινα με μέλι και παγωτό βανίλια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα:

• 8 ροδάκινα κομμένα στη μέση χωρίς το κουκούτσι
• παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
• Premium ελληνικό μέλι της FoodsCross με 80% γυρεόκοκκους θυμαριού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τη σχάρα στους 180°C. Τοποθετούμε στη σχάρα τα ροδάκινα με το σαρκώδες μέρος προς τα κάτω και αφήνουμε να ψηθούν για 4 με 5 λεπτά.
Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με μια μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με μέλι.

 

Χρήσιμες συμβουλές: Φροντίστε να επιλέξετε ώριμα φρούτα για να είναι πιο νόστιμα. Αν βρείτε μόνο άγουρα ροδάκινα, αφήστε τα στον πάγκο της κουζίνας (ιδανικά μέσα σε μια χάρτινη σακούλα) για μια-δυο ημέρες και θα είναι μια χαρά. Το ψήσιμο στη σχάρα απελευθερώνει τα αρώματα του ροδάκινου, και το κάνει πιο χυμώδες και τρυφερό. Να παρακολουθείτε στενά τα φρούτα κατά το ψήσιμο για να επέμβετε σε περίπτωση που πεταχτεί κάποια φλόγα. Για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα τέτοιου τύπου, ξεκινάμε ψήνοντας τα ροδάκινα πρώτα με την φλούδα προς τα πάνω. Έτσι, όταν τα γυρίσετε θα φυλακίσουν τους χυμούς τους εκεί που ήταν πριν το κουκουτσι.

 

Πηγή: Add a Pinch

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER