Μια Κυψέλη στο Λονδίνο

Για το περίπτερο της Βρετανίας στην Milan World Expo πέρσι, ο Wolfgang Buttress δημιούργησε μια μοναδική δομή που αφηγείται την ιστορία της μέλισσας. Έπειτα από διθυράμβους, η Κυψέλη μεταφέρθηκε στους Κήπους Kew στο Νότιο Λονδίνο.

Παρότι η κατασκευή δείχνει εύθραυστη, ζυγίζει 40 τόνους και έχει ύψος 17 μέτρα. Το συρματόπλεγμα αποτελείται από χιλιάδες κομμάτια αλουμινίου που καλύπτονται με LEDs, με αποτέλεσμα τον πολύ ατμοσφαιρικό φωτισμό ειδικά τις ώρες της ανατολής και της δύσης. Εσωτερικά, οι επισκέπτες στέκονται πάνω σε γυάλινο δάπεδο που μοιάζει με κυψέλη, ενώ ο χώρος επενδύεται ηχητικά με το βούισμα του μελισσιού.

Εκτός από την αισθητική υπεροχή της, η Κυψέλη, εκφράζει ένα πιεστικό, περιβαλλοντικό μήνυμα, όπως εξηγεί ο Richard Deverell, διευθυντής των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων: “Η Κυψέλη δημιουργεί ένα ισχυρό, επιβλητικό χώρο που μας καλεί να εξερευνήσουμε τα επείγοντα θέματα που αφορούν την προστασία των επικονιαστών, την σχέση τους με τα φυτά και τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν για τις καλλιέργειες και την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του ραγδαία αυξανόμενου πληθυσμού”

Το κτίσμα θα χρησιμοποιηθεί ως επιστημονικό και πολιτιστικό κέντρο για ομιλίες, εργαστήρια και εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν τις αποικίες των μελισσών.

Ο Wolfgang Buttress προσθέτει: “Είναι φανταστικό να βλέπει κανείς την Κυψέλη να επιστρέφει στη ζωή στο Kew. Οι Κήποι είναι ιδανικό περιβάλλον για να φιλοξενήσουν αυτή την εμπειρία για τις αισθήσεις που ενσωματώνει την τέχνη, την επιστήμη και την αρχιτεκτονική τοπίου”.

Η εγκατάσταση είναι η πρώτη της Βρετανικής συμμετοχή που χρησιμοποιείται εκ νέου και επιστρέφει στην Αγγλία. Άνοιξε για το κοινό στις 18 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του 2017.

Πηγή: Wallpaper

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER