10 χιλιάδες ευρώ για ένα τσαμπί σταφύλια!

Ένα τσαμπί σταφυλιών της ποικιλίας Ruby Roman πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ 1,1 εκατομμυρίων Yen (περίπου €9.875) σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian. Το πανάκριβο τσαμπί είχε 30 σταφύλια, που σημαίνει ότι κάθε ρόγα κόστισε περίπου 330 ευρώ.

Η εξωπραγματική για τα δικά μας δεδομένα τιμή οφείλεται στο ότι τα φρούτα, και ειδικά τα εποχικά, έχουν τεράστια απήχηση στην Ιαπωνία, όπου προσφέρονται ως εκλεκτό δώρο σύμβολο ανώτερης κοινωνικής υπόστασης. Το πιο ακριβό φρούτο είναι δε το πεπόνι, καθώς σε άλλη περίπτωση δύο πεπονάκια είχαν πωληθεί για €24.000!

Ο πλειοδότης στην περίπτωση των σταφυλιών είναι ο Takamaru Konishi, έμπορος εκλεκτών φρούτων, ο οποίος δήλωσε ότι θα τα πρόσφερε στους πελάτες του στην περιοχή Hyogo.

Η συγκεκριμένη ποικιλία σταφυλιού είναι φημισμένη για τη γλυκιά γεύση της και προέκυψε από το σταφύλι Fujiminori που εμφανίστηκε το 2008. Καλλιεργούνται αποκλειστικά στην επαρχία Ishikawa στη δυτική ακτή της νήσου Honshu. Σε μέγεθος, κάθε ρόγα αντιστοιχεί με ένα μπαλάκι ping-pong και ζυγίζει τουλάχιστον 20 γραμ. Τα Ruby Roman είναι επιτραπέζια σταφύλια, που σημαίνει ότι τρώγονται φρέσκα και δεν χρησιμοποιούνται στην παραγωγή οίνου.

Αυτά πρέπει να είναι τα δεύτερα πιο διάσημα σταφύλια στον κόσμο μετά τα …σταφύλια της οργής.

 

Πηγή: The Guardian

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER