5+1 λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι και μέλι!

Βάλτε άρωμα λεμονιού στην καθημερινότητά σας. Αρκετοί πια έχουν κάνει συνήθεια να ξεκινούν την ημέρα με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι, ενώ μια μικρή κουταλίτσα μέλι θυμαρίσιο κάνει το ρόφημα πιο ευχάριστο και ακόμη πιο υγιεινό. Διαβάστε στη συνέχεια τους πέντε λόγους για τους οποίους αρκετοί ισχυρίζονται ότι το λεμόνι θα “αλλάξει τη ζωή σας”

1. “Επανεκκινεί” το πεπτικό σύστημα
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι κινητοποιεί το γαστρεντερικό σωλήνα, βοηθώντας το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλει πιο εύκολα τις τροφές. Ο χυμός του λεμονιού επίσης ανακουφίζει από φουσκώματα και καούρες.

2. Μπορεί να συμβάλει στη δίαιτα
Τα λεμόνια περιέχουν πηκτίνη, μια ίνα απαραίτητη για την απώλεια βάρους, καθώς συγκρατεί τις ανεξέλεγκτες επιθυμίες για φαγητό. Πιείτε λεμονόνερο ακόμη και ανάμεσα στα γεύματα και θα διαπιστώσετε ότι θα περιοριστεί η επιθυμία σας για τσιμπολόγημα.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Ζήτω η βιταμίνη C. Είναι ο σπουδαιότερος σύμμαχός μας στην αντιμετώπιση των ασθενειών. Απλώς να θυμάστε ότι τα επίπεδα της βιταμίνης C τείνουν να πέφτουν κάτω από το κανονικό όταν αγχώνεστε και στρεσάρεστε, με αποτέλεσμα να ασθενείτε πιο συχνά. Όσο πιο πολλή η πίεση στο γραφείο, τόσο πιο σημαντικό είναι να φροντίσετε να πίνετε καθημερινά έστω ένα μικρό ποτήρι νερό με λεμόνι και μέλι.

4. Είναι ευεργετικό για την επιδερμίδα
Πάλι χάρη στη βιταμίνη C το λεμόνι είναι εξαιρετικό για την επιδερμίδα. Είναι σημαντική για τη σύνθεση του πολύτιμου κολλαγόνου (που ευθύνεται για την ελαστικότητα του δέρματος) και επιδιορθώνει τις βλάβες. Κι επιπλέον το νερό με λεμόνι έχει στυπτικές ιδιότητες που είναι χρήσιμες στην επούλωση σημαδιών ή ουλών.

5. Έχει αντιφλεγμωνώδη δράση
Εάν σας πονάνε οι αρθρώσεις σας, μπορεί να υποφέρετε από συγκέντρωση ουρικού οξέως. Το νερό με λεμόνι κάνει θαύματα στην αντιμετώπισή του.

Τέλος, δεδομένων των αυξημένων αναγκών για ενυδάτωση τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμόνι και μέλι, που θα γίνει πιο δροσερό με μερικά παγάκια είναι θαυμάσια εναλλακτική στο νερό χωρίς τις περιττές θερμίδες ή τις ανθυγιεινές γλυκαντικές ουσίες των αναψυκτικών του εμπορίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER