Φτιάξτε το δικό σας βούτυρο μελιού!

Εδώ και δεκαετίες έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των καταστημάτων, αλλά και μόνο στο άκουσμα των λέξεων “μέλι” και “βούτυρο” οι σιελογόνοι αδένες ενεργοποιούνται σχεδόν ανεξέλεγκτα. Ίσως ο πιο ακαταμάχητος και σίγουρα ο πιο απλός συνδυασμός για το πρωινό, που δεν απογοητεύει ποτέ. Πριν από αρκετά χρόνια όταν η συντήρηση των φαγητών ήταν δύσκολη υπόθεση, οι γιαγιάδες και προγιαγιάδες μας, εκτός από αλάτι, πρόσθεταν και μέλι στο βούτυρο για να εξασφαλίσουν ότι θα διατηρηθεί περισσότερες ημέρες.

Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και σίγουρα το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στην επιλογή των υλικών της: το καλό αγνό βούτυρο και το αρωματικό, γευστικό θυμαρίσιο μέλι με υψηλή περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους. Έπειτα, απλώς συνδυάστε το με το ψωμί που προτιμάτε.

 

Υλικά:

450 γραμ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 γραμ. αλάτι
175 γραμ. μέλι θυμαρίσιο με 90% γυρεόκοκκους θυμαριού

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ χειρός ή μπλέντερ. Εάν το θέλουμε πιο αφράτο το χτυπάμε αρκετά με το σύρμα μέχρι να γίνει αλοιφή. Διαφορετικά αρκεί να το χτυπήσουμε για μερικά λεπτά στο μιξεράκι ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά αλλά να διατηρήσει το βούτυρο την πυκνή υφή του απλού βουτύρου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOODSCROSS
NATURAL PRODUCTS

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER